Veckans Lag # 45 – här är expertens val * ”Slår gnistor om den lille liraren” * Kommentarer om alla spelare

Lugn vecka i Hockeyettan med bara nio matcher totalt, men det är klart att vi ändå ska ge er Veckans Lag här.

Det är ju måndag!

Här är experten Mikael Mjörnbergs val vecka 45.

STÖTTA DIN KLUBB  * 500 kr till ditt lag för varje årsabonnemang

 

Vilka spelare utmärkte sig mest från förra veckan?

Här är säsongens sjunde Veckans Lag (vecka 45) med experten Mikael Mjörnbergs kommentarer om alla utvalda.

MÅLVAKT:

* August Hedlund, Vallentuna

Statistiken ska förstås tas med en nypa salt. Att Hedlund motade 43 skott får det att låta som att han var utsatt för ett vansinnig bombardemang av hemmalaget Wings i söndagens norrortskamp. Riktigt så var det inte. Hedlund hade en skön resa och tog det han skulle ta av motståndarnas småfjuttiga avslut. Men utöver det, de gånger det verkligen hettade till med högkaratiga avslut klev han upp och agerade säkerheten själv med svettiga parader som såg alldeles självklara ut. August Hedlund, som fått en riktigt stark start på säsongen efter ett mellanår i Karlskrona ifjol, höll nollan och var väldigt starkt bidragande till att Vallentuna mer eller mindre stängt igen Allettan-racet redan drygt halvvägs in i serien.

August Hedlund, Vallentuna. FOTO: EMIL SÄRNEHED

BACKAR:

* Anton Brandhammar, Brödernas/Väsby

Efter en inledning på säsongen där den offensivt skicklige backen fått frekventera bänken och läktaren betydligt oftare än isen i Nybro var det kul att se honom ta för sig i debuten för Brödernas/Väsby. Brandhammar må ha haft svårt att etablera sig i HockeyAllsvenskan, men på ettannivå är han en klassback och det visade han också omedelbart. Han matchades flitigt och fick till och med bli målskytt när Linden besegrades på bortaplan efter straffar (4–3). Backen kommer bli väldigt nyttig för Brödernas. 

* Daniel Gunnarsson, Eskilstuna Linden

Det går inte att blunda för hur viktig den rutinerade backklippan har varit för Eskilstuna Linden sedan han klev in i föreningen. 31-åringen fick assistpoäng vid tre av sitt lags mål i veckan, men poängen i sig är inte det viktiga. Gunnarsson har kommit in med en pondus och ett lugn som smittat av sig på hela laget och som varit elementär i hur Linden lyckas vända säsongen från totalt haveri till något som ser synnerligen spännande ut.

Daniel Gunnarsson, Linden. FOTO: ERIK KRUSE

FORWARDS:

* Nils Bolin, Visby/Roma

Det fanns ingen plats för den unge forwarden i Brödernas/Väsbys storsatsning den här säsongen, men i Visby/Roma har han funnit sin position som offensivt hot. Bolin höll sig framme i lagets båda matcher den här veckan och sköt det matchavgörande 2–1-målet hemma mot Huddinge innan han knöt ihop det hela med två ytterligare (påpassliga) kassar borta mot Enköping (seger 5–2). Han börjar onekligen leverera det som ögänget värvade honom för.

* Fabian Nilsson, Boden

Boden tuffar på i toppen av Hockeyettan norra, men det är inte nödvändigtvis de tilltänkta spetsspelarna som drar loket när det kommer till produktionen. Joakim Fagervalls gäng har fått målskytte från flera olika delar av laget och i segermatchen (5–2) borta mot Clemensnäs var det doldisen Fabian Nilsson som fick spela en huvudroll. Den kraftfulle anfallaren som i flera säsonger gnuggat förtjänstfullt i det tysta för Boden höll sig framme och sköt så väl ett kvitteringsmål som ett ledningsmål som skulle visa sig bli direkt matchavgörande. Välförtjänt utdelning och samtidigt den typen av mål som bara spelare som har vett att förstå vad som är att befinna sig på rätt ställe kan göra.

* Linus Hedman, Piteå

Det slår gnistor om den lille liraren. Flytten från Boden till lokalrivalen Piteå där han blivit en solid del av lagets förstakedja verkar ha gjort honom gott. När Kalix slogs tillbaka med tydliga 6–2 i veckan gjorde 23-åringen sitt lags två första mål. Det ena ett rappt direktskott i powerplay, det andra en delikat dragning i friläge. Hur självklart som helst. Hedman har redan hunnit dundra in åtta mål på tio matcher och har presenterat sig som ett av svaren på den ständiga frågan, vem ska ta över produktionen efter Magnus Isaksson och Joakim Högberg?

Linus Hedman, Piteå. FOTO: JÖRGEN BERGKVIST

OMNÄMNANDE:

* ”Säcken”-hanteringen

Den gångna veckans riktigt stora snackis var naturligtvis att Djurgården valde att sparka sina tränare Johan Garpenlöv och Marcus Ragnarsson för att sedan rikta sina blickar mot Visby-tränaren Hans ”Säcken” Särkijärvi. En välbekant och omtyckt ledare med framgångsrik bakgrund i DIF. Det blev turbulent och rörigt när värvningsförsök blandades med spekulationer och sportchef André Lundholm fick uttala sig i var och varannan rikstidning. Allt som allt kan inte sägas något annat än att Visby hanterade situationen med värdighet i allt ifrån arbetet för att eventuellt kunna möjliggöra en övergång till de uttalanden som gjordes hela vägen fram till att ”Säcken” valde att tacka nej. Han ville inte hamna i långbänk och allt hanterades snyggt. Således var det ingen överraskning att laget klev ur den kaosartade veckan med två raka segrar. Ett starkt svar från spelartruppen.

Hans Särkijärvi. FOTO: LEIF HELLERIN

LÄS MER: Veckans Lag #39 – de kom med i säsongens första lag

LÄS MER: Veckans Lag #40 – de kom med i säsongens andra lag

LÄS MER: Veckans Lag #41 – de kom med i säsongens tredje lag

LÄS MER: Veckans Lag #42 – de kom med i säsongens fjärde lag

LÄS MER: Veckans Lag #43 – de kom med i säsongens femte lag

LÄS MER: Veckans Lag #44 – de kom med i säsongens sjätte lag

LÄS MER: Säsongens lag i ligan 22/23 – här är alla namnen!

FÖLJ OSS PÅ INSTAGRAM  * Coola listor * Se höjdpunkter 

Ranking – ligans bästa spelare 23/24 * Experten: ”Hockeyettan är sprängfylld av skickliga spelare” * Här är topp tio