Veckans lag # 44 – här är expertens val * ”Han gör dom viktiga målen” * Kommentarer om alla spelare * ”Visade verkligen vägen mot den efterlängtade segern”

En lugnare vecka än vanligtvis men vi rullar vidare med veckans lag.

Vilka kom med i experten Mikael Mjörnbergs laguppställning den här gången?

Här är hans val för vecka 44 – med kommentarer om alla spelare.

STÖTTA DIN KLUBB  * 500 kr till ditt lag för varje årsabonnemang

 

Vecka 44 innehöll matcher onsdag, fredag, lördag och så avslutades det med 10 matcher på söndagen.

Vilka spelare utmärkte sig mest från förra veckan?

Här är säsongens sjätte Veckans Lag (vecka 44) med experten Mikael Mjörnbergs kommentarer om alla utvalda.

MÅLVAKT:

* Oskar Blomgren, HC Dalen

Det tycks som att det unga Malmö-lånet mer och mer börjar kliva in i rollen som den som är förstavalet mellan HC Dalens stolpar. När han motade 22 skott och nollade Borlänge under söndagen var det hans tredje raka start och hans andra raka nolla. Det är med Blomgren mellan stolparna Norrahammar-gänget vinner sina matcher och han kan visa upp en statistik som verkligen inte skäms för sig. Så som 19-åringen spelar just nu kommer han definitivt få fortsatt förtroende mellan stolparna.

 

Oskar Blomgren i en grundseriematch mot Mariestad. FOTO: MARCUS VILSON

BACKAR:

* Andreas Thelander, Mariestad

Thelander är doldisen som hämtades från Köping för att ta över på den offensiva blålinjen efter flyktade Jesper Broeng och sakta men säkert börjar han växa in i kostymen. När Mariestad gjorde en sen vändning borta mot Forshaga och vann med 4-1 var det 21-åringen som visade vägen. Först skickade han iväg den puck som återvändaren Simon Eriksson kunde styra i mål till 1-1 och svarade sedan för en oerhört tjusig aktion med puck innan han själv skickade in det matchavgörande 2-1-målet. Fortsätter Thelander växa under säsongens gång har vi mycket vackert att vänta oss längre fram.

* Fredrik Stridlund, Vallentuna

28-åringen syns inte i poängprotokollet, han är hemma i moderklubben för att solidifiera de bakre regionerna och agera stöttepelare åt en ganska ung och oprövad backsida. I rollen som försvarsgeneral gör sig Stridlund väldigt väl och när Vallentuna gjorde ytterligare en stark vecka med segrar hemma mot Enköping (4-3 efter straffar) och borta mot succégänget Hanviken (3-1) svarade backen för två nya fina insatser. Han får rejält med speltid och matchas i de avgörande lägena. En oerhört viktig del i den helhet som gjort succé så här långt in i säsongen.

Fredrik Stridlund, Vallentuna. FOTO: EMIL SÄRNEHED

FORWARDS:

* Isak Jonsson, Lindlöven

Positionen i vänstra cirkeln från vilken Jonsson dundrade in kvitteringspucken med mindre än en minut kvar att spela hemma mot Surahammar känner anfallaren utan och innan. Från en liknande position skickade han in ett flertal väldigt viktiga mål ifjol och nu börjar han kliva fram som den där oerhört viktiga matchvinnaren för sitt Lindlöven igen. Den sena 4-4-pucken mot Surahammar var crescendot på en kväll där forwarden noterades för 2+2 och där Lindlöven tillslut kunde vinna med 5-4 efter förlängning. Jonsson gör inte bara många mål, han gör de viktiga målen också.

* Axel Björnkvist, Tyringe

Det dröjde länge, men tillslut fick även Tyringe jubla över en seger den här säsongen. På söndagseftermiddagen besegrades Alvesta med solklara 6-1 och mitt i händelsernas centrum stod 21-årige forwarden Björnkvist. Först och främst visade han vägen med två tjusiga mål (vilka gör att han nu är uppe på fem fullträffar för säsongen och därmed har tangerat sin notering från ifjol), men spred också en hel del energi omkring sig med sitt fysiska spel och rev stora hål i Alvesta-försvaret med sin kvicka skridskoåkning. Det hade kunnat bli fler än de två mål han gjorde och Björnkvist visade verkligen vägen mot den så efterlängtade segern.

 

* Samuel Eriksson, Hudiksvall

Eriksson behöver knappast vara orolig för som position i Hudiksvall, alla vet vad han kan och är kapabel till när det kommer till poängproduktion, men det har gått lite trögt i inledningen av serien. Därför kom helgens roadtrip til trakterna kring Umeå och Skellefteå garanterat med några positiva besked. När Hudiksvall bärgade totalt fyra poäng mot Vännäs och Clemensnäs svarade 24-åringen för tre mål och en assist och var en av de spelare som gick i bräschen för sitt lag. Det kanske är nu det släpper även i poängprotokollet?

Samuel Eriksson värmer upp under en hemmamatch. FOTO: FLYWOOD STUDIO

OMNÄMNANDE:

* Linus Millner Westberg, Sundsvall

Ska man ändå hitta nätet för första gången under säsongen kan man väl lika gärna göra det två gånger i samma match? Så tycks i alla fall unge backen Millner Westberg ha resonerat när Sundsvall pulvriserade Örnsköldsvik med 7-0. Nu är det kanske ingen större bedrift att lyckas med det mot svagt motstånd (vilket är anledningen till att två andra backar går före i veckans ordinarie lag), men den unga försvararen laddade imponerande på från blålinjen vid två tillfällen och visar att han kan komma att bli ett bra anfallsvapen för sitt lag även i fortsättningen. Totalt noterades 20-åringen för 2+1 mot Ö-vik och har nu gjort totalt fyra poäng under säsongen.

 

 

LÄS MER: Veckans Lag #39 – de kom med i säsongens första lag

LÄS MER: Veckans Lag #40 – de kom med i säsongens andra lag

LÄS MER: Veckans Lag #41 – de kom med i säsongens tredje lag

LÄS MER: Veckans Lag #42 – de kom med i säsongens fjärde lag

LÄS MER: Veckans Lag #43 – de kom med i säsongens femte lag

LÄS MER: Säsongens lag i ligan 22/23 – här är alla namnen!

FÖLJ OSS PÅ INSTAGRAM  * Coola listor * Se höjdpunkter 

Ranking – ligans bästa spelare 23/24 * Experten: ”Hockeyettan är sprängfylld av skickliga spelare” * Här är topp tio