Veckans Lag i Hockeyettan * ”Framstår som en väldigt klok värvning” * Här är experten Mikael Mjörnbergs val vecka 41 – kommentarer om alla spelare

Måndag betyder Veckas Lag här, så också i dag.

Vilka lirare kom med i experten Mikael Mjörnbergs line up den här gången? 

Här är Veckans Lag vecka 41 — med kommentarer om alla spelare.

STÖTTA DIN KLUBB  * 500 kr till ditt lag för varje årsabonnemang

 

Förra veckan var det ett späckat schema med matcher onsdag, torsdag, fredag, lördag och så avslutades det med fullt blås och 15 matcher på söndagen (korta referat och målklipp här).

Vilka spelare utmärkte sig mest?

Här är säsongens tredje Veckans Lag (vecka 41).

MÅLVAKT:

* William Kias, Lindlöven

Lindlöven kan knappast beskyllas för att vara särskilt målglada framåt och behöver således täppa igen bakåt för att bli framgångsrika. Där har 22-årige Bofors-produkten Kias sannerligen dragit sitt strå till stacken i veckan. Hemma mot Tranås motade keepern 34 skott och höll säsongens första nolla. En insats som sedan följdes upp med en ny kalasmatch när han var den stora segerorganisatören i 2-1-segern borta mot Forshaga. Totalt har målvakten endast släppt in två puckar på sina tre första starter för säsongen.

William Kias, Lindlöven. FOTO: HASSE PERSSON

BACKAR:

* Johan Pettersson, Kalix

Det är en lite märklig säsong där den erkänt sylvasse veteranens polisstudier kommer göra att han är med lite av och till i Kalix-uppställningen. Men när han är med då märks han och i helgen var Pettersson i allra högsta grad synlig på isen. 34-åringen smaskade dit ett mäktigt hattrick mot Clemensnäs och följde upp med ytterligare ett mål och två assist i söndagens möte med Vännäs. Det är inte ens en klyscha att påstå att ”JP” är den som ofta bär Kalix, det är en sanning.

* Tobias Björklund, Forshaga

Värmlänningarna har en förhållandevis stjärnlös trupp där några få bär ett stort ansvar för att lyfta laget. Tur då att en sådan som rutinerade Björklund klivit upp och verkligen tagit sitt ansvar. Forshaga har haft svårt att få med sig poängen ändå, men ingen kan säga att den 28-årige backeleganten inte gjort sitt. Den blålinjedansande backen hängde dit två tjusiga handledare i bortamötet med HC Dalen, det första efter att han oerhört elegant trocklat fillingarna av en stötande forward. Hemma mot Lindlöven låg han bakom sitt lags enda mål och hade bud på mer. En vass underhållare.

Tobias Björklund, Forshaga. FOTO: SOFIE ALEXANDRA KITTERØD

FORWARDS:

* Teemu Siironen, Kiruna IF

Kiruna IF hade en ambition inför säsongen, att få tag i spelare som levererat i högstaligor ute i Europa. En av lirarna som föll klubben i smaken var finländaren Teemu Siironen som under fjolåret mestadels spelade för Amiens i den franska ligan. Så här långt framstår det som en väldigt klok värvning. Efter en lite slö start har 28-åringen klivit fram och den gångna veckan hittade han nätet i Kirunas samtliga tre matcher. Ett väldigt viktigt besked för ska laget lyckas, då måste importerna lyckas.

* Hampus Larsson, Hanviken

Centern gjorde tre mål på hela förra säsongen, den här veckan gjorde han fyra. Larsson har tagit ett ordentligt skutt i sin utveckling och blivit en viktig del av det maskineri som ska göra det framåt i defensivt erkänt skickliga Hanviken. Det blev två mål borta mot Huddinge (varav det ena i tom kasse) och när hans lag hamnade i trångmål mot Segeltorp under söndagen skickade 20-åringen först in en sen kvittering och avgjorde sen i förlängningsspelet. Ett ansvarstagande som så här långt lett till sex fullträffar på fem matcher.

* Jesper Lindén, Mariestad

Det är ingen ny känsla för Lindén att sänka den stora antagonisten Skövde, han har gjort det förr. Således bör väl ingen ha blivit förvånad när den skicklige forwarden klev fram och med kyla och individuell skicklighet skickade in matchens två första mål i ett annars ganska träigt derby som hans Mariestad vann med 4-1 i onsdags. Av bara farten dundrade 25-åringen sedan in två kassar ytterligare i segermatchen hemma mot Falu IF. Fyra mål, varav två noterades som GWG, och dessutom en assist. Det får väl betraktas som en ganska skaplig vecka.

Jesper Lindén, Mariestad. FOTO: SOFIE ALEXANDRA KITTERØD

OMNÄMNANDE:

* Markus Nykvist Sandrud, målvakt Strömsbro 

Det räcker inte hela vägen in i Veckans lag, men vissa åstadkommanden förtjänar ändå att uppmärksammas. Efter att ha stått vid sidan av under säsongsupptakten fick den unge keepern tillslut kliva in i elden i fredags, i bortamötet med Hudiksvall. Tuffast möjliga uppdrag med andra ord och Sandrud hade en svettig kväll. Han gjorde det absolut inte dåligt, men tvingades släppa fem mål mot en övermäktig motståndare och byttes ut efter två perioder. Att då bara några timmar senare, dagen därpå kliva in i kassen igen och spika igen hemma mot Örnsköldsvik är inget annat än imponerande. Det var seniorkarriärens första nolla och ett kvitto på ett starkt psyke. En rebound-insats som förtjänar ett extra omnämnande.

Markus Nykvist Sandrud klappas om efter nollan mot ÖHF. FOTO: ELIN GRANEBRANDT

LÄS MER: Veckans Lag #39 – de kom med i säsongens första lag

LÄS MER: Veckans Lag #40 – de kom med i säsongens andra lag

LÄS MER: Säsongens lag i ligan 22/23 – här är alla namnen!

FÖLJ OSS PÅ INSTAGRAM  * Coola listor * Se höjdpunkter 

Resultat 15 oktober * Brödernas/Väsby vann toppmatchen * Alvesta avgjorde – i sista sekunden * Grym vändning av Skövde