Här är experten Mikael Mjörnbergs val vecka 40.

Veckans Lag # 40 * Expertens val – kommentarer om alla spelare * ”Överkvalificerad för att åka runt och spela serielunk”

Ny vecka, nytt Veckans Lag.

Här är spelarna som kom med i experten Mikael Mjörnbergs uppställning den här gången.

Här är Veckans Lag vecka 40 – med kommentarer om alla lirare.

STÖTTA DIN KLUBB  * 500 kr till ditt lag för varje årsabonnemang

 

Förra måndagen – efter premiärhelgen – var det nypremiär för Veckans Lag i Hockeyettan.

Nu, efter matcherna som spelats förra veckan, är det dags igen.

Här är säsongen andra Veckans Lag (vecka 40).

MÅLVAKT:

* Viktor Lundahl, Hanviken

Inför säsongen betraktades 22-åringen som spenderat hela seniorkarriären i Hanviken som backup till stjärnskottet Carl Lidö som slog igenom med buller och brak ifjol. Frågan är vad som händer med den dynamiken nu. Lundahl klev in i Hanviken-kassen i veckan och höll två raka nollor (mot Enköping och Wings). Han har agerat precis lika tryggt som hela laget och motat totalt 33 skott. En drömstart på säsongen.

Viktor Lundahl, Hanviken. FOTO: LEIF HELLERIN

BACKAR:

* Martin Ekström, KRIF

KRIF hittade upp på vinnarspåret den gångna veckan och veteranbacken befann sig mitt i händelsernas centrum. 34-årige Ekström som knappast gjort sig känd för sitt målskytte mullrade in två kassar i 5-1-segern borta mot Tyringe och var sedan en stabil pjäs i defensiven när laget nollade Troja-Ljungby under lördagen. I en ung backuppställning som den KRIF ställer ut den här hösten är Ekströms rutin oerhört viktig och inget kunde vara viktigare än att han levererar från start.

* Philip Kemi, Kiruna IF

Kiruna IF fick med sig tre poäng från helgens bortaturné till Sundsvall och Örnsköldsvik, Philip Kemi dubblade den siffran för egen del. Den rutinerade pjäsen som flyttade över sina grejer till IFs omklädningsrum när Kiruna AIF havererade ifjol ska vara en av ledarna i årets lag och har verkligen levererat i offensiven så här långt. Ett mål och fem assist blev den totala skörden när Kiruna IF föll 1-4 mot Sundsvall och krossade Örnsköldsvik med 10–1.

Philip Kemi, Kiruna IF. FOTO: ERIK KRUSE

FORWARDS:

* Tim Friberg, Enköping

Efter sju förluster på försäsongen och ytterligare två i säsongsupptakten fick Enköping slutligen jubla igen när Huddinge besegrades med 6-4 under söndagen och det var kaptenen Friberg som gick i fronten när underläge 1-4 vändes till seger. Friberg spelade med pondus hela matchen och var den som skickade in kvitteringspucken till 4-4 och sen också arbetade in den direkt matchavgörande 5-4-pucken. Kroppsspråket efter det målet sa egentligen allt, det var förlösande och oerhört viktigt. Pucken skulle bara in och kaptenen lyfte upp sitt lag på axlarna. Precis som en kapten ska göra.

* Pontus Karlsson, Nyköping

25-åringen har värvats till Nyköping för att spetsa till offensiven och snacka om att han levt upp till förväntningarna i säsongsinledningen. Karlsson svarade för 2+2 och var således inblandad i samtliga mål när hans före detta klubb Wings besegrades med 4-2 i veckan och blev sedan sitt lags enda målskytt i en tight och tuff hockeymatch som slutade med förlust 1-2 mot Visby/Roma i fredags. Karlsson har presenterat sig med beröm godkänt och kan förväntas fortsätta gå i bräschen för Nyköping-offensiven.

* Joachim Rohdin, Karlskrona

Den tungt SHL-meriterade forwarden som spelat i den finska ligan med gott resultat de tre senaste säsongerna är inte mer än 32 år fyllda och har många bra hockeyår kvar framför sig. Han ska vara överkvalificerad för att åka runt och spela serielunk i Hockeyettan och det har han också visat i säsongsinledningen med Karlskrona. Rohdin har visat upp en dimension i spelet som inte många andra kan matcha och svarade för en 3+1-macka i det haussade Blekingederbyt borta mot Mörrum. Allt annat än att han spelar i Hockeyettan på lånad tid vore ytterst märkligt.

Joachim Rohdin, Karlskrona. FOTO: LEIF HELLERIN

OMNÄMNANDE: TRANÅS MÅLSKYTTE

En av de mest omtalade analyspunkterna i Hockeyettan västra inför säsongsstarten var Tranås AIFs offensiv. Eller kanske snarare avsaknaden av den. En ganska enig tyckarkår beskrev truppen som ett kollektiv av gedigna hockeyarbetare utan den där spetsen som kan göra skillnad. Frågetecknet höjdes med all rätt, skulle Tranås verkligen göra tillräckligt med mål? Svaret på den frågan har kommit omedelbart. Tre omgångar in i Hockeyettan-säsongen är laget med sina 18 fullträffar ligans målgladaste lag och har lyckats få in så många som elva olika spelare i målprotokollet. Det om något är väl värt ett omnämnande.

LÄS MER: Veckans Lag #39 – de kom med i säsongens första lag

LÄS MER: Säsongens lag i ligan 22/23 – här är alla namnen!

FÖLJ OSS PÅ INSTAGRAM  * Coola listor * Se höjdpunkter 

SUPERENKÄT: Fem frågor till alla 40 tränare i ligan – här är deras svar * Poängkungar * Utropstecken * De går till Allettan * Målsättningen