Veckans Lag # 42 – här är expertens val * ”Har varit en fröjd att se” * Kommentarer om alla spelare * ”Det kan vi kalla vägvisare”

Vi kör så klart vidare med Veckans Lag här.

Vilka lirare kom med i experten Mikael Mjörnbergs uppställning den här gången? 

Dags för Veckans Lag vecka 42 — med kommentarer om alla spelare.

STÖTTA DIN KLUBB  * 500 kr till ditt lag för varje årsabonnemang

 

Vecka 42 innehöll matcher onsdag, fredag, lördag och så avslutades det med en matig söndag med 15 matcher på (korta referat och målklipp här).

Vilka spelare utmärkte sig mest från förra veckan?

Här är säsongens fjärde Veckans Lag (vecka 42) med experten Mikael Mjörnbergs kommentarer om alla utvalda.

MÅLVAKT:

* Viggo Andrén, Tranås

I ärlighetens namn behövde den unge keepern inte stå på huvudet för att spika igen i onsdagens derby borta mot Mjölby. Tranås spelade gediget försvarsspel och hjälpte sin målvakt på ett föredömligt sätt. Men det kräver ändå sin insats att hålla nollan och att Andrén följde upp insatsen med ytterligare en nolla på bortaplan mot stora starka Mariestad är synnerligen imponerande. Total motade 20-åringen 43 skott och vägrade släppa pucken förbi sig veckan som gick.

Viggo Andrén, Tranås. FOTO: LEIF HELLERIN

BACKAR:

* Martin Fransson, Karlskrona

Poängmässigt syns 25-åringen inte alls i matchprotokollen från de imponerande segermatcherna mot KRIF (3-0) och Kristianstad (3-1), men på isen har Fransson varit en gigant. En rejäl back som uppenbarligen är i storform och hela tiden tar rätt beslut där ute på isen. Så väl när det kommer till att fylla på i det offensiva spelet som att leverera puck eller sätta stopp i spelet innanför egen blå. Fransson gör det mesta rätt för tillfället och i backpar med Marcus Björk har han varit en fröjd att se i Karlskronas två helgmatcher.

* Elias Lindgren, Vimmerby

22-åringen var en hajpad värvning inför säsongen, men har inte synts så mycket i inledningen. I takt med att Vimmerby som lag börjat växla upp (två imponerande storsegrar mot Troja-Ljungby och Alvesta i veckan) har dock även Lindgren klivit fram och börjat hitta in i poängprotokollet. När han väl acklimatiserat sig i Småland kommer han vara en stor tillgång för Vimmerby den här säsongen och under veckans två matcher samlade han på sig totalt fyra poäng (1+3) och var rejält delaktig i det offensiva spelet med ett bra gäng skott på mål.

Elias Lindgren, Vimmerby. FOTO: MEIJER MEDIA

FORWARDS:

* Fredrik Forsberg, Brödernas/Väsby

Forsberg ska vara en av ligans stjärnor den här säsongen och har sakta men säkert börjat bidra med poängleverans för sitt Brödernas/Väsby (som oväntat fick förlustnollan spräckt av Hanviken under söndagen). Men egentligen är det inte att han gör mål som imponerar lika mycket som hur han gör det. 27-åringen tycks oförmögen att göra ”fula” mål och samtliga tre puckar han skickade i nät under veckan kan betraktas som rediga snajper-avslut. Skottet är väldigt, så väl stenhårt som välriktat.

* Carl Holmner Härgestam, Piteå

Piteå lirade tre matcher i veckan, vann samtliga och Holmner Härgestam gjorde mål i alla. Totalt noterades den unge anfallaren för 3+3 när i tur och ordning Clemensnäs, Hudiksvall och Strömsbro lades på rygg. Kanske är det en liten signal om att 20-åringen vill vara svaret på frågan alla ställde sig inför seriestart. Vem eller vilka ska ta över efter firma Magnus Isaksson/Joakim Högberg som Piteås offensiva ess?

* Linus Skager, Forshaga

Det var väl aldrig något snack om att Linus Skager skulle bli spelaren som leder Forshaga den här hösten, men den tekniskt skicklige poängspelaren har verkligen klivit fram. När värmlänningarna smått skrällartat bortabesegrade Skövde med 3-2 var Skager inblandad i samtliga mål och var den som skickade in den matchavgörande pucken med tre och en halv minut kvar. Något han sedan följde upp med två nya mål och lika många assist när Borlänge komfortabelt besegrades (5-1) på söndagseftermiddagen. 3+4 totalt i veckan alltså. Det kan vi kalla vägvisare.

Linus Skager, Forshaga. FOTO: SOFIE ALEXANDRA KITTERØD

OMNÄMNANDE:

* Alexander Heiver, Karlskrona

Storstjärnan Joachim Rohdin gjorde sin sista match med Karlskrona borta mot Troja-Ljungby förra helgen innan han summerade sju mål och två assist på fem Hockeyettan-matcher och drog vidare till den tjeckiska ligan. Vem ska fylla hans skridskor bredvid Alexander Bergström och Victor Crus Rydberg i förstakedjan?, undrade KHK-fansen lite smått nervöst. Håll min sportdryck, sa Alexander Heiver som så långt under säsongen varit nere och gjort ett gediget jobb i den intensiva ”fjärdekedjan”. 26-åringen fick chansen i förstalinan och svarade upp med att skjuta tre mål när KRIF och Kristianstad lades på rygg. Avdelningen att omfamna möjligheten!

Alexander Heiver, Karlskrona. FOTO: LEIF HELLERIN

LÄS MER: Veckans Lag #39 – de kom med i säsongens första lag

LÄS MER: Veckans Lag #40 – de kom med i säsongens andra lag

LÄS MER: Veckans Lag #41 – de kom med i säsongens tredje lag

LÄS MER: Säsongens lag i ligan 22/23 – här är alla namnen!

FÖLJ OSS PÅ INSTAGRAM  * Coola listor * Se höjdpunkter 

Ranking – ligans bästa spelare 23/24 * Experten: ”Hockeyettan är sprängfylld av skickliga spelare” * Här är topp tio