Veckans lag # 43 – här är expertens val * ”Har börjat växla upp” * Kommentarer om alla spelare * ”Titta noga i år för nästa vinter är han förlorad till Hockeyallsvenskan”

Ny vecka och ett nytt veckans lag uttaget av experten Mikael Mjörnberg.

Vilka kom med i hans uppställning den här gången?

Här är hans val för vecka 43 – med kommentarer om alla spelare.

STÖTTA DIN KLUBB  * 500 kr till ditt lag för varje årsabonnemang

 

Vecka 43 innehöll matcher onsdag, fredag, lördag och så avslutades det med en fullspäckad söndag med 14 matcher.

Vilka spelare utmärkte sig mest från förra veckan?

Här är säsongens femte Veckans Lag (vecka 43) med experten Mikael Mjörnbergs kommentarer om alla utvalda.

MÅLVAKT:

* Carl Malmqvist, Karlskrona

I konkurrens med rutinerade Viktor Kokman får unge Malmqvist inte stå kväll in och kväll ut, men man kan knappast säga annat än att han verkligen tar tillvara på de möjligheter han får. När 21-åringen nollade succégänget Alvesta på söndagseftermiddagen var det hans andra raka nolla och keepern spelar så lugnt och stabilt att man skulle kunna tro att det är han som är den store målvaktsstjärnan i klubben. Halvvägs in i grundserien är Malmqvist statistiskt med längst upp i toppskiktet av målvakter.

Malmqvist under en försäsongsmatch mot Alvesta. FOTO: LEIF HELLERIN

BACKAR:

* Jesper Broeng, Lindlöven

25-årige Broeng har haft svårt att färga i Hockeyallsvenskan i inledningen av säsongen och i den mån han över huvud taget fått spela i Kalmar bara fått ströminuter på isen. Men när han lånades ut till Hockeyettan för att få speltid visade han direkt varför han varit så uppskattad i Mariestad och just Lindlöven tidigare. Den spelskicklige backen var inblandad i mycket av det bästa Lindesbergs-gänget skapade borta mot Skövde och dängde också dit två tjusiga mål. Det var värt ett bättre öde än den 3-4-förlust det hela mynnade ut i.

* Alexander Fredriksson, Boden

19-åringen som fostrats i Linköping håller till vardags till i Luleås J20, men lånades inför helgen in till Boden som har nyckelbackarna Isak Pantzare och Felix Dahlroth skadade. Snacka om att det blev succé. Det skulle vara helgen där hemmapubliken fick jubla åt nysignade stjärnan Daniel Mannberg, men istället var det den unge okände backen som klev fram och dundrade in två avgörande mål när Boden slog tillbaka Örnsköldsvik med 5-3. Distinkta avslut som tydligt visade varför tränaren Joakim Fagervall kände sig trygg med att till och med matcha ynglingen i powerplay.

FORWARDS:

* Robin Dahse, Halmstad

Han väntade länge med att göra sina första mål för säsongen, men när de väl kom var det proppen ur ketchupflaskan för Halmstad-kaptenen Dahse. 31-åringen visade vägen med två mål när Hammers vann en tight match borta mot Alvesta med 3-1 och var sedan isens gigant med två nya fullträffar när KRIF kämpades ner inför storpublik på hemmaplan som inledning på helgen. Fyra mål på två matcher, matchavgörande mål i båda fighterna och ett spel som en sann ledare. Dahse har börjat växla upp.

* Jacob Grönhagen, Kristianstad

När 22-åringen är på humör och har bestämt sig finns det förmodligen ingen i Hockeyettan som kan stoppa honom. Tillsammans med parhästen Filip Lennström har han skapat ett offensivt monster i Kristianstad och den gångna veckan bara fortsatte leveransen. Grönhagen gjorde totalt två mål och fyra assist när Mörrum respektive Borås slogs tillbaka, men imponerar minst lika mycket med sin räckvidd och sättet att använda sin väldiga kroppshydda. Titta noga i år för nästa vinter är han förlorad till Hockeyallsvenskan.

Jacob Grönhagen, Kristianstad. FOTO: LEIF HELLERIN

* Viktor Fridolfsson, Linden

Fridolfsson var en av spelarna som inte ansågs räcka till när Kalmars Hockeyettan-trupp lyftes upp i Hockeyallsvenskan och hamnade på ett säsongslån i Eskilstuna Linden. Vi kan väl sammanfatta det som att han har gjort det mesta av den möjligheten. Nio matcher in i grundserien har forwarden trots att laget i ärlighetens namn varit ganska risigt redan gjort fler mål (nio stycken) än vad han lyckats åstadkomma på sina tre tidigare Hockeyettan-säsonger tillsammans (!). Den gångna veckan ordnade han ett sudden-avgörande borta mot Huddinge och följde upp med hattrick hemma mot Segeltorp. Fyra mål och två assist totalt. Ganska skapligt.

 

OMNÄMNANDE:

* Halmstads Grindslanten-publik

Halmstad slog upp sina entréportar på vid gavel inför fredagens hemmamöte med KRIF och 3674 personer valde att dyka upp för att se hemmalaget göra ännu en imponerande insats och vinna med 4-2. Att så många människor kommer till arenan när det är gratis vittnar om att det finns ett väldigt stort hockeyintresse i Halmstad. Med den publiken i ryggen skulle Hammers kunna växa till att bli en av de riktigt stora i ligan. Trenden har dock varit ihållande i många år. Publiken kommer när det är gratis, men stannar annars i alldeles för stor utsträckning hemma. Kan Halmstad lösa den situationen och få åtminstone hälften av gratisgluttarna att återvända permanent skulle det garantera stämning i hallen. Laget har så som de spelar den här säsongen verkligen förtjänat sitt stöd av sin storpublik.

Halmstad-klacken under fjolårets hemmamatch mot Skövde i Allettan. FOTO: SOFIE ALEXANDRA KITTERØD

LÄS MER: Veckans Lag #39 – de kom med i säsongens första lag

LÄS MER: Veckans Lag #40 – de kom med i säsongens andra lag

LÄS MER: Veckans Lag #41 – de kom med i säsongens tredje lag

LÄS MER: Veckans Lag #42 – de kom med i säsongens fjärde lag

LÄS MER: Säsongens lag i ligan 22/23 – här är alla namnen!

FÖLJ OSS PÅ INSTAGRAM  * Coola listor * Se höjdpunkter 

Ranking – ligans bästa spelare 23/24 * Experten: ”Hockeyettan är sprängfylld av skickliga spelare” * Här är topp tio