Inför Falu IF-Skövde IK

Första advent och söndagshockey. Dessutom med två riktigt fina erbjudanden där alla studenter på Högskolan i Skövde och alla barn och ungdomar under 18 år går in gratis på matchen mot Falu IF. Ett Falu IF som trots tabellplaceringen har hittat spelet och verkligen inte blir en enkel nöt att knäcka för SIKen. Staffan Lundh ger sin syn på senaste matchen mot Forshaga borta samt vad som väntar under söndagen.

Vi avhandlar senaste matchen mot Forshaga först. Dina tankar om matchen?

-Bra inställning till matchen så egentligen är det i första perioden vi avgör den och i övrigt många bra saker. Sen gör Forshaga allt för att komma tillbaka i matchen. Jag är nöjd.

6 olika målskyttar mot Forshaga vittnar om fin bredd på målskyttet?

-Det är det verkligen och det visar ju också vilken konkurrens om platserna det är. Det gäller att vara på tå.

Återigen snurrar Smedberg, Lee och Andersson friskt med motståndaren och skapar massor och producerar poäng. De verkar gilla att lira med varandra?

-Ja men  det ska du väl egentligen fråga dom om men de har hittat bra kemi.

En reflektion som du gärna får bemöta. Det känns som att vår ”första” powerplayuppställning gör det lite krångligt eller hur jag ska uttrycka det i matchen mot Forshaga medan ”andra” uppställningen spelar i lite högre tempo och lite rakare med mer skott på mål. Vad tänker du om det?

-I Forshagamatchen kan det vara så men sett över säsongen så är vår första uppställning nog mest effektiv av alla i serien utan att jag har någon ren statistik på det men självklart bra om båda producerar och det gör oss mer svårscoutade.

Då riktar vi blicken och fokus mot söndagens hemmamatch mot Falu IF som verkligen har fått fart och har fyra segrar på de senaste fem matcherna. Något särskilt fokus?

-De två formstarkaste lagen i serien som möts så vi behöver spela på vårt yttersta som vanligt. Det är den nivån jag vill se. Sen gärna behålla den spelglädje vi haft sista tiden. Det gör ju också att jobba hårt i andra moment blir lättare. Sen har vi några nycklar som blir viktiga typ att inte bjuda alltför många kontringar där har de gjort en del mål på sistone.

Kristoffer Söder, William Johansson och Jonathan Karlsson saknades senast. Någon av dessa spelare med mot Falu?

-Söder tillbaka och Leo Örqvist gör debut  i serien för året. Karl Jonsson vilar efter en jabb i bakhuvudet senast.

Carl Hjälm i mål enligt tidigare besked?

-Det stämmer. Likadant där att konkurrensen är stentuff på målvaktssidan och båda gör det bra.

Då tackar vi för detta och önskar lycka till!

-Tack för det.