Matchreferat Skövde IK-Falu IF

Botten mot toppen? Nja enligt formtabellen så var det de två poängstarkaste lagen över de senaste fem matcherna. Falu IF dessutom stärkta av en klar seger i Daladerbyt omgången innan eftermiddagens drabbning i Billingehov.

Första perioden inleds klart bäst av SIK som gång efter annan snurrar friskt i Faluns försvarszon och borde gjort både ett, två och tre mål men en välspelande målvakt i bortakassen och uppoffrande täckningar från utespelarna höll emot. Bortalaget skapade inte så mycket även om laget är bättre nu än när vi mötte dem senast. Några chanser spelade de sig till och den farligaste kom i en två mot etta men denna gång räddade ribban annars utmärkte Carl Hjälm. Till slut orkade dock inte Philip Aldenrud i bortamålet stå emot och efter 16.29 spelat lyfter Kristoffer Söder in en slumppuck som fastnat framför mål på täckande spelare och 1-0 är ett faktum, detta efter rejäl press från förstalinan.

Andra perioden inleds mer sömnigt än första perioden från hemmalaget och Falun kan komma till en hel del chanser. De kanske bästa chanserna skapar de dessutom i boxplay när SIK´s första powerplay-formation är både nonchalanta i passningsspelet och drar ner på tempot till nära inpå slowmotion. Dock spelar Carl Hjälm i hemmakassen stort och koncentrerat och håller undan för påhälsning i nätmaskorna. Efter 15.03 i perioden sätter för dagen utmärkte Josh Laframboise 2-0 efter en fin individuell prestation där hans avslut från offensiva blå smiter in i bortre. Efter 2-0-målet så ökar Skövde tempot igen och lägger i en växel eller två ytterligare och då hänger inte Falun med och Alexander Ternblad styr vackert in 3-0 på skott från hans namne Artursson när matchuret har tickat upp till 19.05 spelat i perioden.

Tredje periodens prestation visar varför Skövde IK är ett topplag i serien denna säsong. Laget kommer ut mer koncentrerat och verkar ha tröttat ut bortalaget rejält. 4-0 kommer 10.08 in i perioden när Elias Andersson på ren vilja och med en väldigt bra prestation från dålig vinkel tar sig fram och med en tjusig dragning lägger in pucken i mål. Falu IF ser slaget och besegrat ut och får knappt pucken ur egen zon. Kristoffer Söder sätter punkt med sitt andra mål för kvällen när han distinkt snärtar upp pucken i krysset till 5-0 med knappt fyra minuter kvar av matchen.

Var detta SIK´s bästa match för säsongen? Inte. Visar matchen att SIK är ett lag att räkna med? Absolut. Trots enkom äran att spela för så växlar laget upp när det behövs och städar av Falu IF på ett imponerande sätt. Nu är det två matcher kvar innan vi stänger grundserien 2023/2024, HC Dalen på hemmais nu på onsdag är först ut av dessa två matcher och då bjuder sponsorer all publik på gratis hockey! Slut upp och visa grabbarna det stöd de verkligen förtjänar! Därefter avslutar vi på bortais mot Lindlöven.

Smedbergs iskalla drömstraff * ”Det blev nästan som en liten omvänd Foppa…” * Tackar lagkamraten efter showen * Se målet här!