Matchreferat Skövde IK – HC Dalen

3 poäng är 3 poäng oavsett. Det behöver inte alltid vara så vackert och kvällens seger är en insats präglad av hårt jobb och bra målvaktsspel. Så kanske man kan sammanfatta kvällens hemmamatch mot HC Dalen. Det blev en match med mycket kamp och mindre skönspel men där SIK visar varför man är ett topplag denna säsong (årets jinx?).

Första perioden är Skövde IK´s mer eller mindre från från början till slut. Ett piggt och rappt hemmalag där pucken satt på blad tog sig an ett lite trögfotat Dalen som inte hängde med i svängarna. Detta resulterade också i inte mindre än fyra utvisningar för bortalaget i perioden. Dock kom 1-0 efter 03.41 på målvaktsretur när Simon Siwert fick sätta första målet i seriespel för säsongen. Siwert som matchades i kedjan med Jesper Andersson och Emil Smedberg i Tommy Lees frånvaro (sjukdom höll kanadensaren från isen). Därefter fortsätter SIK spela med bra tempo och intensitet och 2-0 stänker Lukas Smith upp i första krysset i powerplay när perioden tickat fram till 13.43. Ett resultat som stod sig perioden ut.

Andra perioden blir som senaste matcherna inte något att hänga i granen från hemmalaget. Iallafall inte inledningsvis då det är Dalen som kan spela rejält och med bra bra rörelse och tempo. SIK känns lite okoncentrerat och ofokuserat. Situationerna görs inte färdigt utan det blir lite ”hoppas-hockey” istället för att göra klart varje moment ute på isen. Detta medför såklart bra tryck från bortalaget och inte alls orättvist så reducerar Alexander Sandberg efter 5.59 spelat.

Dock skulle bristande fokus och koncentration bara prägla hemmalaget de första 7-9 minuterna, därefter är det som att spelarna ”slår på igen” och lägger i ett par växlar till och skapar mängder av lägen att punktera tillställningen, men det vill sig inte. Lägg därtill en lysande målvakt i Oskar Blomgren mellan stolparna för Dalen och målen lyser med sin frånvaro.

Tredje perioden blir i ärlighetens namn en rätt sömnig historia där Dalen jagar kvittering. Men hemmalaget är skickliga i defensiven och spelar med smarta avvägningar även om Dalen kan skapa ett flertal vassa chanser. Men där står Felix Tengvall i vägen gång på gång och ska ha mycket beröm för sin insats som ista utpost mellan stolparna. Efter drygt halva sista perioden inträffar en otäck skada när Elias Andersson kommer lite fel i en tackling och far rätt in i sargen med ena handen först och en vrålande Elias lämnar isen illa kvickt. Av vrålet att döma gick det inget vidare.

När Dalen sedan pressar som hårdast och har tagit ut målvakten så har SIK två riktigt bra chanser att göra 3-1 i öppet mål och stänga matchen, men Alexander Ternblad träffar täck på siste Dalenspelare och Jesper Emanuelsson har öppet mål efter att ha dribblat bort en Dalenback bakom mål, men blir neddragen precis när han ska lägga in pucken. Enligt regelboken (vad jag vet) skall det dömas mål i en sådan situation men domaren för kvällen valde att göra tvärtom, ett mycket märkligt domslut…

Nåja, slutet gott, allting gott. 3 poäng är som sagt 3 poäng och serieledningen är intakt.

Nu avslutar vi grundserien på bortais mot Lindlöven på söndag. Därefter väntar Allettan som startar i mellandagarna. Då hoppas vi att de 1257 åskådarna som såg kvällens match tar sig tillbaka till Billingehov.