Inför Lindlöven – Skövde IK

Sista matchen för Hockeyettan Västra denna säsong står för dörren och under söndagseftermiddagen är det dags för bortamöte mot Lindlövens IF i Lindehov. Staffan Lundh ger sin syn på senaste matchen mot Dalen och sista omgången.

Det var en tight match senast där ni vann mot Dalen. Hur sammanfattar du matchen?

-Ja och det är ju bra vi får vänja oss för så här kommer det se ut VARJE match och kanske ändå tuffare så det gäller att få de små detaljerna med sig.
Statistiskt helt jämnt och kan det vara att vi gör ett mål i PP på att en back går bort sig medan de får sitt avslut i stolpen när vi tappar en back i vår box.
Lätt att glömma hur jämnt det är när man jublar för seger och ibland deppar för en förlust.

En riktigt bra insats i mål av Felix Tengvall? Det är välbeställt på målvaktssidan denna säsong där båda verkligen varit bra. Vad skulle du säga skiljer de båda målvakterna åt?

-Det rent tekniska ska väl våra målvaktstränare prata om men jag är nöjd att de tar puckar som är deras uppgift och den fyller de på ett väldigt bra sätt. Det mitt öga ser är väl två olika typer där en spelar något mer på position och en kanske lite mer på situation. Men som sagt hur de tar puckarna bryr jag mig inte om och det har de gjort bra.

Elias Andersson for rätt in i sargen och med ett vrål ut från isen mot Dalen. Hur är läget med Elias? Benbrott?

-Nej ingen fraktur men en armbåge som kommer ta tid att får ordning på i längd säkert som en fraktur.

SIK är det hetaste laget i hela Hockeyettan och har just nu på 42 inspelade poäng. Går ni för seriesegern nu?

-Det ska vi göra. Om vi ändå spelar om poäng så ska vi ju försöka ta så många som möjligt.

På tal om serieseger eller inte. För några år sedan så fick man med sig poäng beroende på tabellplacering. Vad tycker du om ett sådant system?

-Ja det kunde ju spetsa till alla matcher hela vägen ut då det i vissa lägen kan bli avslaget annars om man inte har stark moral och inställning att alltid gå för det fullt ut.

Upplever inte att ni har slagit av på takten trots att ni blev klara för Allettan tidigt. Ett styrkebesked i sig?

-Håller med dig i det och det ligger mycket i killarnas inställning till ishockey och göra sitt bästa för Skövde IK och varandra. En annan sak jag upplever som gör att vi inte slår av på takten är spelglädjen som gör att det är kul med ishockey. Varför ska det vara jobbigt och tråkigt bara för vi nått ett delmål?? Hockey är kul och att vinna är vitamin.

Då vänder vi blicken mot söndagens bortamatch mot Lindlöven. Ett Lindlöven som ni vann emot på hemmais i senaste mötet. Särskilt fokus för er del denna match?

-Det viktiga är ju att orka hela vägen ut. Sen tittar vi på deras små egenheter och försöker ha koll på det men jag tror de som är mest matchberedda nu när det är sista omgången drar längsta strået.

Truppstatus? Jonathan? William? Karl?
-Ingen av dom med plus att Lee fortsatt är sjuk. Men det ljusnar  och de ska snart vara i full träning i veckor innan jul.

Och i mål hittar vi?

-Hjälm tar hand om sista matchen innan uppehållet.