Matchreferat Lindlövens IF – Skövde IK

Grundseriens sista match. Betydelselös för fortsättningen av säsongen, men ändå ack så viktig då en serieseger stod på spel. SIK har inte vunnit en serie sedan säsongen 2001/2002 och eftermiddagens bortamöte med Lindlövens IF blev en rätt jämn historia där bortalaget avgick med segern.

Första perioden inleds piggt och rappt från SIK som skapar en hel del lägen och William Kias i Lindlövens kasse spelade strålande. Efter 8.41 jobbar SIK ut pucken ur egen zon och Josh Laframboise fiskar upp trissan i mittzon och smeker fram en delikat passning till Jesper Andersson som vackert gör 0-1 på friläge. SIK fortsätter därefter att spela inspirerat men efter 13.36 utvisas Axel Eriksson för holding och knappt två minuter senare utvisas Simon Siwert (tveksamt) för hakning. Spel i numerärt överläge för hemmalaget renderar inte i några mål men efter powerplayspelet så är det Lindlöven för hela slanten och SIK har stora bekymmer att ens komma ur egen zon. Det blir lite smårörigt gång efter annan när puckar under kontroll slarvas fast i egen zon och när bortalaget kastar sig för att täcka skott (förvisso förtjänstfullt) blir det ännu rörigare. Dock så håller för kvällen utmärkte Carl Hjälm stången och nollan förblir intakt.

Andra perioden går inte till historien som den mest välspelade och det är en sömnig tillställning där Lindlöven ändå spelar bäst och är farligast men där Skövde IK gör enda målet. Alexander Artursson står för en fin individuell prestation och går på skott. Ett avslut Kias får problem med och efter lite röra runt mål lyckas samme Artursson nå sin namne med en fin passning. Alexander Ternblad tar i för kung och fosterland och pucken sitter finfint strax över vänstra benskyddet på Kias i Lindlövenmålet. 0-2 lyser på tavlan. Kanske inte ett rättvist resultat sett över två perioder då Lindlöven är bättre än sin motståndare för kvällen.

Efter endast 1.56 spelat i tredje perioden gör Jesper Andersson sitt andra mål för matchen. Denna gång lite turligt då Alexander Henriksson pangar slagskott i plexigt men pucken studsar perfekt ut till Andersson som kan lägga in trissan till 0-3 i öppet mål. Ridå Lindlöven tänker nog de flesta, men inte hemmalaget. De lägger i en växel till och spelar både rörligt och kreativt samtidigt som SIK faktiskt inte är något vidare. Det är slarviga pass, märkliga beslut och utan en målvakt av hög klass är frågan om de tre poängen hamnat hos bortalaget. Lukas Johansson gör efter 3.47, 1-3. Isak Jonsson gör 2-3 efter 12.27 men närmare än så kommer inte Lindlöven. Lukas Smith punkterar matchen till 2-4, 14.19 in när han serveras öppet mål av Jesper Emanuelsson.

Stort grattis till SERIESEGERN! Ett kvitto på att laget verkligen presterat på hög nivå under hela grundserien. Endast ett lag till av 40 i hela Hockeyettan har tagit lika mycket poäng som Skövde IK denna säsong. Det är en imponerande insats i sig och laget och tränarstaben förtjänar att hyllas lite extra en kväll som denna.

N är det uppehåll fram till Allettan drar igång i mellandagarna. Väl mött i Billingehov då!