Svag insats avslutade höstsäsongen

I den sista matchen i Hockeyettan Västras höstserie blev det förlust borta mot Forshaga. 6–3 slutade matchen och det var en på det stora hela svag insats där alltför många av våra spelare agerade lika lojt och oengagerat som matchen var betydelselös.

Vi begav oss till Värmland för att runda av höstsäsongen med match mot Forshaga. Det var tydligt redan från nedsläpp att hemmalaget var betydligt mer påkopplade än oss. Mycket av Forshagas spel kretsar kring den mycket skicklige Linus Skager och det var också han som fick snurra friskt i anfallszon och inleda målskyttet när han utan någon direkt uppvaktning fick kliva in i slottet och sätta 1–0 efter drygt tretton minuters spel. Forshaga satte också 2–0 innan perioden var slut genom Erik Bäcklin.

Förmodligen fick våra killar en uppsträckning i paus av tränare Varjomaa, för när mittperioden tog sin början så fanns det lite mer vilja och lite mer energi i killarna. Även tempot var lite bättre och det gav resultat. Sura reducerade till 2–1 genom William Otter. Ett fint mål där Samuel Ander frispelade William Otter framför målet och William snärtade upp pucken i Andreas Bossons vänstra kryss. Målet gav förhoppningar om en förändrad matchbild, men icke. Trots enstaka farligheter efter reduceringen så var det Forshaga som stod för viljan och farten denna kväll. 3–1 kom när Linus Skager satte sin andra

puck för kvällen och när Sura i slutet av perioden fick två spelare utvisade kunde Hugo Ek Koskela bomba upp 4–1 bakom Linus Marcko. Ett onödigt slut på en period där vi åtminstone i 10–12 minuter visade att vi ville vara med och lira hockey.

Inför tredje perioden kändes det ganska hopplöst. Framför allt då inställningen och viljan att göra jobbet lyste med sin frånvaro hos våra killar. Skridskoåkningen fanns inte där, chanserna uteblev och mellan bytena såg det ut som om de flesta tog hela uppgiften med en axelryckning. Till spelarnas försvar så är det problematiskt när man ska avsluta en lång höst med en match som inte betyder ett smack. Det enda som erbjuds är en onödig utgift för föreningen och en lång och seg bussresa som satt kvar i benen hela matchen.

Men då matchen var lika betydelselös för Forshaga så är det inte en helt godtagbar ursäkt. Att göra jobbet varje dag och skapa en positiv känsla i truppen inför fortsättningen är nog så viktigt. Där hade man önskat att få se lite mer jävlar anamma. Vi gjorde ändå tredje periodens första mål när vi i ett bra powerplay fick upp pucken till David Lidström som pangade in 4-2. Skulle vi sprattla till och göra match av detta nu? Nej, det var inte en sån kväll. Hugo Ek Koskela tråcklade in 5-2 och Linus Skager fullbordade ett hattrick med 6-2 drygt halvvägs in i perioden. Som ni förstår så var det ridå ner och förlusten var ett faktum. Vi lyckades ändå snygga till siffrorna något när Sebastian Tellström Jovicic petade in 6-3 men där var det stopp.

Killarna får ursäkta det något kritiska tonfallet i detta referat men sättet man viker ner sig på är inte okej, oavsett hur lite matchen betyder. Man kan göra jobbet fullt ut och spela för varandra och för klubbmärket och ändå förlora mot ett bättre lag. Men i matchen mot Forshaga på söndagskvällen fanns det få ljuspunkter och betydligt mer att önska från grabbarna gällande både inställning och spelkvalitet. Man lämnade ofta stackars Linus Marcko rätt ensam i målet utan tillräcklig hjälp från försvaret och det straffade sig.

Nu väntar en oviss period med träning, lite vila och parallellt med det ett hårt jobb med att få ordning på föreningens ekonomi. Om allt går vår väg och vi lyckas skrapa ihop det som krävs för att skapa en sportslig fortsättning på säsongen 23/24 så startar vårserien i mellandagarna. Preliminära lag i den serien blir i så fall:

1. Enköping SK
2. Arlanda Wings
3. Borlänge
4. Falun
5. Strömsbro
6. Örnsköldsvik
7.Vännäs
8. Clemensnäs
9. Kalix
10. Surahammar

Matchfakta
Forshaga IF-Surahammars IF 6-3 (2-0, 2-1, 2-2)
Skott: 51-30
Utv: FIF 1×2 min, SIF 2×2 min
Publik: 100 personer