Mathias Lönqvist är Kvällens Goisare imorgon mot Segeltorp!

Kvällens Goisare mot Segeltorp imorgon är en profil som suttit på många stolar inom Mörrum Hockey de senaste 27 åren. Det är en 49-åring som har varit såväl spelare som sportchef, A-lagstränare och ungdomsansvarig. Plus lite till.

Tillåt oss presentera Mathias Lönqvist.

Kyrkhultskillen började visserligen karriären i Olofströms IK, men kom till Mörrum första gången redan 1997. Den säsongen blev det begränsat med speltid och ”Lönken” hamnade istället i Borås. Några år senare var han dock tillbaka och gjorde fyra säsonger och 180 matcher som en framträdande back i Mörrum som då dansade med de stora elefanterna i Allsvenskan.

Bland annat var Mathias med och mötte Björklöven i Elitseriekvalet våren 2003. Det var heta känslor som avslutade hemmamatchen, vilket syns tydligt på Pär-Magnus Ströms bild som illustrerar det här inlägget. ”Lönken”, med nummer 4, finns som så många gånger förr med i händelsernas centrum.

”Vi hade en otrolig gemenskap de åren jag spelade, och väldigt kul tillsammans. Jag var i Mörrum i två omgångar och fick äran att spela med många fantastiskt duktiga ishockeyspelare. Men för att nämna någon så säger jag Igor Vlasov. Det han kunde göra på isen var magiskt”.

Efter den aktiva karriären blev Mathias först sportchef, men har sedan även fått kliva ned i båset som ansvarig vid flera tillfällen. Bland annat när Mörrum tog klivet tillbaka upp i division 1 våren 2009, men även säsongen därpå när laget med nöd och näppe klarade sig kvar i ”ettan”.

”Lönken” har varit lyckosam även som ungdomstränare. I våras förde han till exempel upp Goisets U16-killar till högsta divisionen. Samtidigt hade han – och har fortfarande – en framträdande roll i arbetet med att rädda Mörrum Hockey ur den ekonomiska knipan.

Imorgon är det just Mathias som hälsar publiken välkommen till Jössarinken. Han kommer att finnas på plats från 18.00 och dela ut programblad och snacka hockey med alla som vill.

HÄR köper du biljett till den viktiga matchen mot Segeltorp!

Foto: Pär-Magnus Ström (överst)