Piteå dansar och ler…FOTO: OLIVER ÅSTRÖM OCH JENS FREDRICSON/PITEÅ HOCKEY

Segerdansen som blivit en viral dundersuccé * Snart 1,5 miljoner visningar: ”Det är ju helt galet” * Piteås Gustav Marnetoft berättar om låtvalet * Klipp!

Gustav Marnetoft firade derbysegern med en dans.

Den har nu blivit en viral dundersuccé.

Videon har snart 1,5 miljoner visningar på TikTok.

– Det är ju helt galet! Ingen kunde i sin vildaste fantasi tro att det här skulle få sån här spridning, säger Piteås forward.

TV: SE SUCCÈVIDEON HÄR!

 

Piteå HC vann derbyt mot Boden i mellandagarna och nye forwarden Gustav Marnetoft, 21, rockade loss med en häftig segerdans i omklädningsrummet, som fångades av målvaktstränaren Jens Fredricsons mobil.

Videon blev snabbt en braksuccé på digitala plattformen TikTok och har passerat 1,4 miljoner visningar och har också slagit ett saftigt rekord på Hockeyettans Instagram.

Låten han dansar till är gjord av tyska gruppen Amklausi & Specktakel och heter ”Mama Laudaaa”.

För Piteå-Tidningen berättade Marnetoft tidigare i veckan hur allt började.

– Jag spelade ju i Sundsvall tidigare och då vi mötte Kalmar borta hade de den låten som måljingel. Den satte sig i skallen och vi i Sundsvall tog efter och då vi hade en lagresa till Åre efter säsongen körde vi den för fullt och sedan har den suttit som rotad i huvudet.

Vi blev förstås nyfikna och ville veta mer om det här.

* Du säger att ni i Sundsvall fick idén att köra den efter ert besök i Kalmar. Berätta mer!

– Haha, ja vi åkte på rejält med stryk matcherna (4–0 och 6–1) vi mötte dom där nere. Det var mindre kul, men vi fick ju höra den där låten rätt myc

ket….

* Vilka spelare var det som drev på att det blev just den låten? Vilka var det mest som fastande för den typ?

– Alla älskade låten, men Pontus Englund och Viktor Rönnqvist stack ut där måste jag medge. Dom drev på den rätt bra efter vi hade kommit hem.

* Hann ni börja med den i Sundsvall förra säsongen ens?

– Nej, vi åkte ju ut mot Kalmar så den spelades aldrig i omklädningsrummet, men vi umgicks ju ett tag till efter säsongen och då gick den på högvarv. Bland annat på den där avslutningsresan till Åre, säger han och skrattar.

Efter sommarens klubbyte planterade Gustav Marnetoft låten för sina nya lagkamrater i Piteå – och fick positivt gehör direkt.

Så nu är ”Mama Laudaaa” lagets nya segerlåt.

* Hur har reaktionerna varit bland polarna du spelat tillsammans med och emot? Är det några reaktioner som sticker ut?

– Dom flesta blev nog inte så förvånade eftersom det inte är något nytt. Jag har aldrig varit blyg för att bjuda på mig själv eller visa känslor, speciellt inte efter en vinst…

Han fyller på:

– Alexis Binner, som jag spelade med i Karlskrona, har en drös videos på när vi dansade till ABBA. Han skrattade gott och skickade över lite gamla klipp, så det var lite extra kul.

* Du har ju både vunnit och förlorat med Sundsvall och Piteå de här två säsongerna. Är det nåt annat lags segerlåt som (om du hört den genom korridorerna efter en torsk?) som du tycker kan matcha den här?

– Jag har aldrig lyckats höra en segerlåt från ett annat lag. Är alltid så förbannad efter förluster så jag packar ihop trunken och lämnar ishallen direkt. Men om något lag vill ha tips så är ”Arrendatorns Klagan” med Hasse Kvinnaböske Andersson en magisk sådan. Om man kan dansstegen, alltså. Vi körde den i Timrå J20 och hela laget dansade med. Det var magiska tider.

* Ja, berätta lite om dansstegen. Det känns som du har övat en hel del på det. Är det nåt som kan gå hem på uteställena i Piteå kanske?

– Haha, ja, det har blivit några genom åren. Man får ju mycket feeling när man hör låten så det har blivit lite olika moves och nu sitter det väl där i ryggmärgen. Det skulle nog gå hem men jag har inte varit ute med ”dansmackorna” i Piteå ännu. Däremot när vi har haft lagfest brukar det gå hem, ett tag åtminstone,  Innan gubbarna lessnar och ber mig sitta ner ett tag, säger han och skrattar igen.

* Till sist: videon närmar sig 1,5 miljoner visningar på Tik-Tok. Går det att ta in?

– Nej, det är ju helt jävla galet!  Ingen kunde i sin vildaste fantasi tro att denna skulle få den här spridningen.

Text: PeO Larsson

Detta visste du inte om spelarna i Piteå * ”Kan allt om vin” * Han berättar om sina lagkamrater * ”Borde få en roll i Leif & Billy”