Inför Skövde IK – KRIF Hockey

Då är det dags för nästa omgång av Allettan Södra och ikväll gästas vi av KRIF Hockey i ett minst sagt vintrigt Skövde. Motståndaren för kvällen förlorade senast mot KHK i derbyt nere i Blekinge och lär komma både stärkta av poängen efter förlängning samt taggade att fortsätta på inslagen väg. Staffan Lundh ger sin syn på senaste matchen samt det som väntar om några timmar.

Vilken dramatik ni bjöd på senast mot Tranås. 1-4 till 4-4 i tredje perioden och en ribbträff ifrån seger i förlängning. Vad säger du om matchen?

-Ja det är väl också en match som kan gå hur som helst men så här det kommer se ut. Alla lag har kvaliteter så det gäller få allt att väga över när det är jämt under matcher. Kanske få nåt mål att gå på i början på matcher vilket skapar marginal men det är ju inte gjort på beställning. En del mål bakåt kändes som kallduschar men vi visste de kastar allt mot mål och de fick utdelning på det samtidigt som det ej kanske blev mål på de hetare rena chanserna så som sagt svåranalyserat.

Skönt med 1 poäng ändå med tanke på utgångsläget inför tredje?

-Vi visar moral och styrka i tredje att orka vända och ej ge upp men som karaktär är ju inte själva spelet helt annorlunda.

Vi går vidare till dagens hemmamatch. KRIF Hockey väntar oss. Vad säger du om den utmaningen?

-Säkert ett KRIF som mår bättre av poängen mot KHK så det har säkert gett en viss energi in i laget och de kom säkert kriga hårt om sin egen målbur för att inte ge oss något extra. Sen kanske de väntar på en kontring om vi blir för övermodiga.

KRIF som tagit poäng nu de senaste matcherna och lär komma både laddade och stärkta av detta?

-Som jag sa lite ovan så mår man utifrån resultat många gånger så självklart ser de några ljusare punkter i detta läge som vi får försöka släcka ner.

Truppstatus till matchen, ingen Thilander på gårdagens träning, har du någon ungefärlig prognos där? Söder vilade från isträningen igår också, spelklar ikväll?

-Inget nytt att ge om Thilander men Söder spelar. Ludde Vännström gör dessutom comeback som extraforward idag. Siwert är i full träning igen men får stå vid sidan idag och köra lite extra fys innan det är dags.

I mål hittar vi?

-Tengvall idag som säkert är extra segersugen mot sina gamla lagkamrater.