Kalle Strömbäck träffades av ett slagskott i ansiktet och fick bland annat en fraktur i skallbenet. FOTO: FLYWOOD STUDIO OCH HOCKEYETTAN PLAY

Täckte skott – fick en fraktur i skallbenet * Otäck smäll för Piteås talang: ”Kände direkt att den tog i bakhuvudet och föll ner på isen”

Kalle Strömbäck, 19, täckte ett stenhårt slagskott.

Pucken träffade väldigt olyckligt och den unge Piteå-forwarden ådrog sig bland annat en fraktur i skallbenet.

– Jag kände direkt att den tog i bakhuvudet och föll ner på isen. Från början såg jag bara färger. Allt var rött, grönt och gult, säger han.

STÖTTA DIN KLUBB  * 500 kr till ditt lag för varje årsabonnemang

 

Otäck olycka i söndagens match mellan Sundsvall och Piteå i Brandcode Center.

Sundsvalls back Nils Nordh laddade på någon meter in på blå – och det hårda slagskottet träffade Kalle Strömbäck i ansiktet.

Han lyckades vända upp huvudet en aning vid skottögonblicket, men pucken träffade ändå väldigt olyckligt.

– Jag kände direkt att den tog i bakhuvudet och föll ner på isen. Från början såg jag bara färger. Allt var rött, grönt och gult. Jag försökte direkt åka till båset, men föll bara omkull igen. Det var ingen idé. Det snurrade för mycket, säger han till Piteå-Tidningen.

Strömbäck, egen produkt som gör sin första ”riktiga” säsong i ligan, fick stanna kvar på sjukhuset på söndagen och efter undersökning konstaterades flera otäcka skador.

– Jag har fått en kraftig hjärnskakning, en fraktur i skallbenet och i skallbasen ner mot halsryggen samt en blödning. Jag vet inte vad det kallas, men blödningen ligger utanför hjärnan och innanför skallen, säger han till Piteå-Tidningen.

Skadorna ska läka av sig själv, men det är såklart högst osäkert om Strömbäck kan spela mer den här säsongen.

Mikael Aaro, tränare och sportchef i Piteå Hockey, lider såklart med sin forwardstalang.

– Först och främst är det olyckligt att denna typ av skada inträffar. Kalle mådde inte bra efter matchen och vi i ledarteamet tog beslutet att skjutsa upp Kalle till sjukhuset, där de undersökte honom grundligt och beslöt att han skulle stanna kvar för ytterligare undersökningar. Jag vill också passa på att berömma Sundsvalls sjukhus som verkligen tagit hand om Kalle på bästa sätt och undersökt honom grundligt, säger han till hockeyettan.se.

Med Strömbäck på väg till sjukhus gjorde Piteå en heroisk sista period och förvandlade 2–2 till ledning 5–2 på drygt tolv minuter.

– Ja, jag måste verkligen hylla våra spelare för det. Inför sista perioden gick vi samman och det tydliga budskapet var ”nu går vi ut och vinner för Kalle”, vilket vi också gjorde. Det var oerhört starkt.

* Hur mår han nu med några dagars distans till det hela? 

– Kalle är hemma i Piteå nu och är självklart trött och har ont, vilket är fullt förståeligt. Det som är positivt är att han efter omständigheterna mår okey. Det var många tankar som snurrade under de här dagarna och det har varit omtumlande för oss alla och speciellt för Kalle, såklart. 

* Räknar ni bort Kalle resten av säsongen?

– I dagsläget är det enda som är viktigt för mig gällande Kalle att han blir återställd och ska må bra. Hockeyn är just nu sekundär.

* Hur har han utvecklats som spelare denna första seniorsäsong?

– Kalle var med mycket redan förra säsongen och fick viktig erfarenhet av slutspel och kvalserien. I år tycker jag Kalle tagit steg i rätt riktning i många aspekter och dessutom blivit bättre i sina avvägningar vilket gör att man som ung spelare blir pålitlig.

Piteå ligger efter söndagens seger trea i norra Allettan och till helgen väntar dubbla hemmamatcher: Nyköping på lördag, Hanviken på söndag.

Text: PeO Larsson 

KLIPP: Se den otäcka händelsen här

***

Theo Keilin. FOTO: FLYWOOD STUDIO

Positiva nyheter runt Piteå också.

Rorwarden Theo Keilin, 20, lånas in från Skellefteå AIK under resten av säsongen.

LÄS MER HÄR!

LÄS MER: Detta visste du inte om spelarna i Piteå * Berättar ”hemligheter” om sina lagkamrater

Segerdansen som blivit en viral dundersuccé * Snart 1,5 miljoner visningar: ”Det är ju helt galet” * Piteås Gustav Marnetoft berättar om låtvalet * Klipp!