Mörrums J18 överlägset – äntligen klart för spel i division 1!

Mörrums J18 är klart för spel i division 1!

Seriefinalen borta mot Kristianstad blev aldrig riktigt spännande. Goiset tog direkt tag i taktpinnen och släppte aldrig greppet om matchen. Mörrum hade till och med en hejarklack på plats i Skåne som hejade fram laget till en solklar 6-1-seger.

”Jag märkte redan i hemmacupen i Jössarinken i augusti att det här laget vill någonting. Det har känts länge att just den här matchen kan avgöra serien. Killarna har varit fokuserade. Även om vi slarvar lite efter 4-0 ikväll, så är vi det bättre laget under i princip hela matchen”, säger tränaren David Nilsson.

Sett till hela säsongen har Goiset bara förlorat en enda match efter 60 minuter. Då är träningsmatcher, J18-cupen och seriespelet inräknat. Kort sagt har laget varit överlägset från start till mål och avancemanget är hur rättvist som helst. Och dessutom  efterlängtat. Klubben har kämpat i flera år för att ta det viktiga steget upp i seriesystemet.

Nästa säsong väntar tuffa och utvecklande möten med lag som Oskarshamn, Nybro och Halmstad.

”Det har varit viktigt för föreningen att få upp J18 i division 1. Det är här allvaret börjar för juniorerna och förhoppningsvis kommer det nu att bli lättare för oss att både behålla spelare och locka nya till oss”.

Kristianstads IK-Mörrum Hockey 1-6 (0-2, 1-2, 0-2)
KIK: Jorma van de Meerakker. Mörrum: Hugo Olsson 2, Hampus Eriksson, Linus Johansson, Viggo Mattsson Ekeflod, Oscar Seydlitz. Skottstatistik: 24-29. Publik: 148.

”När Mörrums Gois går upp i ettan…”