Eftersnack: Mörrum Hockey-Eskilstuna Linden 6-3

Mörrum Hockey – med fyra juniorer i startuppställningen – besegrar Eskilstuna Linden med 6-3 hemma i Jössarinken. Elliot Stahmann får göra sitt första mål i A-laget, när han avgör matchen i sista perioden efter en framspelning av Khalid Ibrahim.

Så sent som igår ikväll var samtliga fyra j-spelare (förutom Elliot också Hugo Olsson, Linus Johansson och Kimi Harju) med och spelade upp Mörrums J18 till division 1.

”De här killarna gör precis det de ska, och egentligen lite till”, säger Goisets tränare Richard Melkersson.

Mörrum ledde matchen med 4-0 redan efter första perioden. Adam Bäckstrand dundrade in 1-0 i powerplay efter knappt fem minuter, Vilmer Stahmann snappade upp en felpassning framför motståndarnas mål och satte 2-0 i nättaket. ”Bäckis” snurrade upp fyra Lindenspelare i samma byte, upptäckte att han hade en kvar och lurade honom också innan han serverade lagkaptenen Linus Björk som säkert satte 3-0. Hugo Lindman Gustafsson sköt 4-0 i ett nytt powerplay.

”Egentligen är det Eskilstuna som öppnar matchen bäst. Vi sa före nedsläpp att det ska vara jobbigt att komma till Jössa, men sedan blev det tvärtom. De var hetare än oss i början. Vi får jobba oss in i matchen och får några mål efter bjudningar och i pp”.

Linden reducerar i andra perioden innan Vilmer Stahmann, som just nu är hetare än en sommardag i Kairo, sätter 5-1 i boxplay. I tredje perioden gör Linden ytterligare två mål innan Elliot Stahmann drar ned rullgardinen för gästerna.

”Vi går ned oss de sista 40 minuterna. Vi är inte ödmjuka och gör inte jobbet för varandra. Vi bjuder Eskilstuna på spelvändningar. Martin behöver göra några räddningar för att inte släppa in dem i matchen”, säger Richard Melkersson.

Goiset fortsätter att vara Sveriges effektivaste lag i avsluten. Idag blev det sex mål på 21 skott, vilket motsvarar 28,57 procent. Totalt i fortsättningsserien är Mörrum nu uppe i 17,25 procent.

» Ronny Svensson var Kvällens Goisare och hälsade publiken välkommen till Jössarinken.

» Nästa match spelas redan på lördag, då Tyringe kommer på besök till Jössarinken. Biljetter till den matchen kan du köpa HÄR.

Mörrum Hockey-Eskilstuna Linden Hockey 6-3 (4-0, 1-1, 1-2)
Mörrum: Vilmer Stahmann 2, Adam Bäckstrand, Linus Björk, Hugo Lindman Gustafsson, Elliot Stahmann. Eskilstuna: Hampus Sjölund, Johan Cederberg, Adam Helldén. Skottstatistik: 21-21. Publik: 418.