Nedsläpp lördag 16.00: Bengt-Anders Bornéus är Kvällens Goisare!

Kvällens Goisare mot Tyringe imorgon är Bengt-Andersson Bornéus, 70. ”B-A” kom från Krif Hockey 1979 och gjorde sex mycket framgångsrika säsonger i Mörrum, då med efternamnet Svensson. Det blev nästan 200 matcher och 75 mål.

”Bornéus är min mammas namn, som jag tog när jag gifte mig 1989. Jag var den ende som kunde föra det vidare”, säger Bengt-Anders.

Han öste in mål för Kallinge Ronneby IF  i division 2 under 1970-talet. Mörrum hade visat intresse i flera år innan övergången blev verklighet. ”B-A” anslöt när Goiset var nykomlingar i division 1.

”På den tiden så ägde klubbarna spelarna, så Krif och Mörrum förhandlade om mig. Om klubbarna kom överens så blev man klar dir

ekt. Annars kunde man bli ett så kallat ettårsfall, och kanske inte få spela alls under en säsong”.

Bengt-Anders bästa minnen är playoff-åren 1982 och 1983, med Håkan Nygren som tränare. Lilla Mörrum kvalade då till Elitserien mot VIK Hockey och Huddinge.

Vilket av alla dina mål minns du bäst?

”Det är svårt att rangordna. Men kanske det som jag gjorde hemma mot Karlskrona inför 2000 åskådare på Jössa. Vi vann med 3-0. Det var första året med Tord Lundström som tränare”.

Apropå fullsatta läktare så tror ”B-A” att en nyckel till att locka mer publik till Jössarinken är att rusta upp och göra även A-hallen mer attraktiv.

Bengt-Anders, som även har en son som representerat Goiset, har fortsatt att följa sitt gamla lag. Länge spelade han med veteranlaget, men nuförtiden håller han koll mest via nätet. Mellan varven händer det dock att den forne skyttekungen besöker Jössarinken.

Detta är precis vad som händer imorgon. Då är det Bengt-Anders som hälsar publiken välkommen till Jössa, delar ut programblad och kanske snackar lite gamla hockeyminnen.

Goiset jagar en topplacering, så kom och stötta laget! Biljetter köper du HÄR.