Referat Tranås – Skövde IK

I en bra match vann Tranås med 4-3 efter förlängning, där den jämna matchen kunde ha slutat precis hur som helst. Oflytet grinar Skövde i ansiktet match efter match och man förtjänade även i denna match åtminstone en poäng till.
Första perioden var jämn och tempot var högt där hemmalaget chippade ner pucken och försökte hålla fast i längre anfall, men bortalaget klarade av det bra med att hålla Tranås utanför. Ett klassiskt bortaspel med andra ord och det gjorde man bra. När Skövde fick en utvisning med sig, så kom 0-1 efter också det en klassiskt spel med snabba puckförflyttningar och Lukas Smith satte 0-1 utan chans för målvakten. Snyggt powerplay-mål! En bra period med bortalaget som det något mer spelförande.
 
Andra perioden påminde spelmässigt om första perioden och man slås av att det inte går att se skillnad rent spelmässigt på vilket lag som ligger före det andra
– serien är jämn! Kvitteringen till 1-1 kom lite turligt men ändå inte orättvist av ett spelande hemmalag. Perioden spelades i högt tempo och Gustav Lindberg fick ett smörpass och tackade för det genom att nästan slå sönder maskorna i motståndarmålet och 1-2. Matchen var fortfarande jämn spelmässigt och nu kändes det som att det kunde sluta hur som helst. Ändå fanns det här något som stack ut igen och det var Skövdes spelvändningar som tveklöst är av det bättre slaget i serien.
 
Tredje perioden inleddes tråkigt nog med ett målvaktsbyte hos bortalaget på grund av en befarad hjärnskakning hos Carl Hjälm och Felix Tengvall ersatte. Nu hände det som tyvärr är lite av ett signum för bortalaget att när man fick chansen igen i powerplay så small det, men i fel kasse när det box-spelande hemmalaget kontrade in 2-2, något man inte har råd med i en serie som är knallhård och kanske inte avgörs förrän sista omgången. Tungt för bortalaget och en extrakick för hemmalaget. Målet ledde till öppna spjäll och spelet böljade fram och tillbaka. Gustav Lindberg klappade till och 2-3 till bortalaget – tredje gången man tog ledningen! – men hemmalaget gav inte upp utan kvitterade till 3-3. Sista halvan av perioden kom bortalaget tillbaka och spelade som det lag man är i ett svårt läge och tog tag i matchen, men tyvärr utan resultat. 
 
I sudden avgjorde Tranås med en snygg backhand och två poäng till hemmalaget och en poäng till bortalaget.
 
Motvinden blåser Skövde IK rakt i ansiktet och det känns tufft att för fjärde(!) gången åka på ett baklängesmål i powerplay, där man ligger på klar jumboplats i serien. Dessa baklängesmål kan visa sig ödesdigra, när det hela skall avgöras. Å andra sidan så har laget presterat en hockey som lovar gott de senaste matcherna. Laget är svårslaget och än är det inte avgjort. Matchen borta mot Krif nästa omgång är liksom avgörande. Igen. Hört det förut i denna superjämna serie om platserna ovanför strecket?