Inför Skövde IK – Kristianstad IK

 
Näst sista omgången och tabellettan kommer till Billingehov. Bägge lagen har mycket att spela för, så någon walk in the park lär det inte bli. Hemmalaget har haft det tungt med endast en inspelad poäng de tre senaste matcherna. Bortalaget går som tåget och har tagit full pott de senaste sex(!) matcherna, det vill säga 18 poäng och imponerande 26-6 i målskillnad. Ett målglatt och segervant gäng på besök med andra ord. Det kan bara sluta på ett sätt, eller? Skövde IK:s coach, Staffan Lundh tycker till dels om förlustmatchen borta mot KRIF Hockey, dels om vad som väntar i mötet mot Kristianstad IF.
 
– Om vi först tar matchen mot KRIF, så vet jag faktiskt inte hur jag skall förklara att det blev som det blev. Jag är besviken på den första perioden. Vi ha
...
de det jobbigt med passningar och allt annat. Om det var mentalt, vet jag inte. Om jag kunde svara på den frågan hade jag inte varit tränare för ett hockeylag utan professor i idrottspsykologi. Alla var ju medvetna om matchens betydelse. Första perioden hade vi sedan på något sätt med eller snarare mot oss i resten av matchen, även om vi spelade bättre i andra perioden och i slutet på tredje. Det var synd att vi fick 3-2 mot oss där i andra perioden, men nu är det som det är. Vi har tillsammans diskuterat det och nu lägger vi det bakom oss.
 
– Kristianstad är ett mycket bra lag. Det är bara att se på tabellen. Det krävs att vi gör en bra match. Vi måste fokusera på vad vi gör i varje byte och inte tänka på vilka chanser vi har beroende på hur det går i vår match och andra matcher. Vi kan och får inte se det så. Vi har självklart ingen annan målsättning än att vi ska gå till playoff. Vi måste vara redo för matchen och det ska vi vara och sedan får vi se vad det står på resultattavlan när matchen är slut.
 
Laget
– Vi har tillbaka Jesper Andersson och William Johansson. Och glädjande nog har vi också Elias Andersson tillbaka. Han har ju varit skadad och inte kunnat vara med under allettan, men det har smugit sig på, så han är med i bakfickan! Han har varit med på träningarna och beredd att köra för fullt, även om han inte är klar för några 20 minuter. Carl Hjälm vaktar kassen.
 
Fem lag är inblandade i kampen om playoff. Karlskrona HK, Mariestad, Visby/Roma, Skövde IK och KRIF. Det kan sluta hur som helst. Spännande och ovisst och det finns en tjusning i det, även om man bortser från eventuell ångest inför vad som väntar!