Eftersnack: Mörrum-Alvesta 9-8

Mörrum Hockey avslutar säsongen 2023/24 genom att besegra tabelltrean Alvesta SK med 9-8 i en märklig match.

”Det blir en jättekonstig match idag. Spelarna går ut med ett offensivt tänk, och det ger resultat, även om vi blir lite väl ihåliga bakåt. Men vi vinner och det är det viktigaste. Vi luftar några juniorer och våra toppspelare får leverera”, säger Mörrums tränare Richard Melkersson.

Kedjan med Khalid Ibrahim, Adam Bäckstrand och Elliot Stahmann har långa stunder lekstuga i Alvestas zon. ”Bäckis” svarar för fyra poäng (1+3) och vinner därmed såväl assistligan som poängligan. Hugo Frylén gör två mål och blir hela seriens bäste målskytt. Ytterligare två Goisare (Khalid Ibrahim och Vilmer Stahmann) finns med i poängligans topp-7!

Khalid gjo

rde för övrigt sin 200e tävlingsmatch i Mörrums tröja.

Olle Söderlund sköt snyggt sitt första mål i Goiset, framspelad av veteranen Marcus Paulsson, som nu funderar över sin framtid, och hyllades med en banderoll på ståplatsläktaren.

Louis Ingvordsen avlöste Martin von Schoultz i den andra periodpausen.

» Noterbart i övrigt: Mörrum gör tre på mål på fyra skott i andra perioden och blir sammantaget överlägset effektivaste lag i serien – och kanske i hela Sverige när säsongen summeras – med mål på 16,70 procent (!) av skotten.

» Bertil ”Bebben” Lindberg – Mr Mörrum – dök upp i Jössarinken för första gången sedan 2019 och gladde många Goisare med sin närvaro.

» Emil Rantatalo Thomas var Kvällens Goisare och hälsade publiken välkommen, delade ut programblad och snackade gamla minnen.

Highlights Mörrum Alvesta 25 Februari (hockeyettan.se)

Mörrum Hockey-Alvesta SK 9-8 (4-2, 3-3, 2-3)
Mörrum: Hugo Frylén 2, Vilmer Stahmann, Adam Bäckstrand, Olle Söderlund, Elliot Stahmann, Edwin Hansson, Khalid Ibrahim, Isak Ivehed. Alvesta: Victor Lindman 2, Ebbe Fjellström 2, Victor  Widlund, Shane Heffernan, Simon Lindwall, Caleb Eefting. Skottstatistik: 27-22. Publik: 403.