Kvalserien nästa för Hudik Hockey

Hoppet om Hockeyallsvenskan lever för Hudik Hockey, detta efter en målmässigt klar seger i femte och avgörande matchen mot Tranås på söndagseftermiddagen. Segersifforna skrevs till 4–0 (1–0, 1–0, 2–0) där de sista två målen kom i tom bur.

Bildtext: Vilt jubel både bland spelare och supportrar efter slutsignalen. Foto: Flywood Studio

1354 åskådare hade sökt sig till Holmen Center för att se avgörandet mellan HHC och Tranås och de allra flesta kunde lämna ishallen väldigt nöjda med vetskapen om att det blir ytterligare fem hemmamatcher innan säsongen är över (det fanns en buss med Tranås-supportrar på plats också).

De två inledande segrarna på hemmais förra helgen följdes av dubbla förluster nere i Småland under veckan och det fanns nog en stor oro bland hemmafansen inför det avgörande mötet. Det blev också en väldigt jämn kamp där den lite ifrågasatte hemmamålvakten Isak Johansson klev fram och blev en stor matchvinnare genom att rädda alla de 35 skott som gästerna sköt mot hemmamålet.

En annan matchvinnare blev Christoffer Jansson som svarade för de två första hemmamålen. Han gjorde 1–0 13.09 in i den första perioden då HHC kom i en snabb spelvändning. Philip Eriksén hittade Alexander Bjurström på offensiv blå och han direktpassade till Christoffer Jansson, som tog emot pucken, gjorde en pausfint innan han skickade in en ispuck bakom Viggo Andrén i Tranåsburen.

Det blev enda målet i en jämn första period.

Jansson svarade även för andra perioden enda mål och återigen var det Alexander Bjurström som stod för förarbetet.

Den här gången kom Bjurström in i Tranås zon, rundade målet och serverade pucken till Jansson. Nu behövde han dock två försök på sig för att få pucken i mål eftersom Viggo Andrén räddade första skottet men var chanslös när Jansson slog till på returen.

Perioden i stort gick annars lite i Tranås favör. En del berodde det på de två numerära överlägen som Tranås fick, men man kom inte närmare än ett missat skott från Oscar Gustavsson när han i stort sett hade öppet mål efter en målvaktsretur.

Tranås gjorde allt som stod i deras makt i jakten på mål i den tredje perioden, men den här eftermiddagen var Hudik Hockeys försvarsspel av högsta klass och de gånger det brände till visade Isak Johansson sig från sin bästa sida.

Matchuret stod på 17.24 när Philippe Horsky bjöd in Viggo Andrén till ett tidigt besök i avbytarbåset och i stället skickade han in en sjätte utespelare. Då tog det bara elva sekunder för hemmalaget att avgöra. HHC vann tekningen och Alex Brännstam drev ut pucken ur den egna zonen och lämnade över den till Samuel Eriksson som skickade in 3–0 i den tomma kassen.

Av bara farten blev det också ett fjärde hemmamål, även det i tom målbur. Målskytt då var Henrik Olsén.

Därmed förlängde Hudik Hockey den här säsongen med fyra veckor. Matchstart på kvalserien är påskafton, huruvida det blir hemma-, eller bortamatch återstår att se.

För Tranås väntar nu semester, och den kan man ta med gott mod. Man gjorde mötet mot HHC till en verklig kamp och laget förtjänar en stor eloge.

Det gör även söndagens huvuddomare Henrik Fluch. I en matchserie som bara blivit hetare och hetare höjde Fluch ribban rejält och lät lagen göra upp på isen. Det blev två hemmautvisningar och noll för Tranås i en match som kunde ha haft fler besök i utvisningsbåset, men Fluch bestämde – och det gjorde han bra.

Kvalserien kommer att bestå av: Kristianstad, Hudiksvall, Vimmerby, Brödernas/Väsby, Halmstad och Piteå.

Skribent: Christer Stridh


#12 Christoffer Jansson tilldelades ”Matchens lirare” av matchvärden Monitor ERP System. Foto: Flywood Studio

 

Detta visste du inte om spelarna i Hudiksvall * ”Våran lilla stekare” * De berättar om lagkamraterna * ”Står hemma i källaren och stoppar upp björnar” * ”Hockeyettans Joel Lundqvist”