”Pålle” tackar för sig – och Mörrum Hockey tackar honom!

En lång och framgångsrik karriär är över.

23 år efter debuten i Mörrums A-lag har Marcus Paulsson, 40, bestämt sig för att lägga skridskorna på hyllan.

”Kroppen har börjat säga ifrån. Det går inte längre att hålla motivationen uppe”, säger ”Pålle”.

Totalt blev det 210 tävlingsmatcher under sju säsonger i Goiset, och imponerande 108 mål. Det sista kom borta mot Huddinge för en dryg månad sedan. ”Pålle” kvitterade till 3-3 i andra perioden. Några dagar senare spelade han sin sista match, hemma mot topplaget Alvesta SK. Karriären avslutades på bästa sätt: med seger.

”Pålle” berättar om bakgrunden till sitt beslut:

”Det var en tuff säsong förra året med allt som hände i klubben. Jag visste att det skulle bli många unga killar i laget den här säsongen och att de behövde en lite äldre spelare att luta sig emot. Men ärligt talat började motivationen tryta ganska snabbt i höstas. Jag började få ont i kroppen och kunde inte spela den sortens hockey som jag vill. Det känns faktiskt skönt att själv kunna fatta det här beslutet. Jag har fått all hockey jag behöver”.

Mörrums bäste spelare genom tiderna kommer att hålla i fysträningen i sommar. Därefter är det tomt på hockeypappret.

”Jag känner att jag behöver en paus. Det har varit så mycket med hockeyn nu under så lång tid. Nu har jag istället tänkt att ta truck-, hjullastar- och lastbilskörkort. Jag har ju kört en del traktor hemma på gården och jag mår bra när jag får sitta i en maskin och fundera”.

Vad kommer du att sakna mest?

”Inte tävlandet i alla fall. Tidigare har jag känt mig exalterad av det, men nu på senare tid har det faktiskt varit mest ångest. Att inte kunna sitta och snacka och skratta i omklädningsrummet kommer däremot att kännas tomt”.

För att få perspektiv på vilken lång karriär ”Pålle” har bakom sig, kan vi göra en rad konstateranden:

» När ”Pålle” gjorde sin A-lagsdebut var han lagkamrat med såväl nuvarande tränarna Richard Melkersson och Simon Skoog Peter som med sportgruppens Mathias Lönqvist.

» Under sin tid i Malmö spelade ”Pålle” tillsammans med Jens Svensson och Edvin Frylén. Den här säsongen har han spelat tillsammans med båda sönerna, Ville och Hugo.

» När ”Pålle” slog igenom i Mörrums juniorlag fanns inte ens Karlskrona HK.

”Haha! Jag har dessutom haft några tränare som är yngre än jag själv. Det är också en märklig känsla. Och när jag flyttade hem 2019 spelade Vilmer Stahmann fortfarande i U16, och nu plötsligt är han en toppspelare i A-laget”.

Goisets ordförande Janne Mattsson är oerhört tacksam för de insatser som ”Pålle” gjort för Mörrum Hockey.

”Vi ska vara tacksamma och stolta över att Marcus kom hem och avslutade sin spelarkarriär i sin moderklubb. Det är en bra kille på många sätt. Han är ödmjuk, stark och pådrivande. Omtyckt och nyttig i gruppen. Vältränad och seriös. En kille som alltid bjuder på sig själv och höjer sin omgivning. Han kommer att vara saknad”.

PÅLLES BÄSTA
ÖGONBLICK
I MÖRRUM

1.
Seriepremiären 2019 var min första match efter hemkomsten. Jag var så sjukt taggad. Jag satt och skakade i omklädningsrummet. Vi mötte Hanhals här hemma. Jag spelade i samma kedja som Hampus Melén och Adam Ingvarsson. Tror jag gjorde fem poäng den matchen.

2.
Allettans sista omgång 2021. Vi slog Visby på bortaplan med 4-0 och gick vidare till playoff. Efter matchen firade vi. Det blev en väldigt trevlig kväll i Visby. Bland annat visade det sig att vår busschaufför var en jäkel på piano. Det blev underhållning på hög nivå på hotellet. Några veckor tidigare, i samband med transferfönstret, hade jag tackat nej till ett kontraktsförslag från Timrå.

3.
Det var när vi klarade kontraktet förra året. Det kom som en oerhört lättnad efter allt som hänt i klubben, och med tanke på alla som ställt upp och hjälpt till. Vi slog Tyringe med 6-0 hemma på Jössa, men jag kommer inte ihåg någonting av matchen, bara den sköna känslan.

4.
En härlig grej som gjorde mig väldigt stolt var när jag blev utsedd till bäste forward och seriens ”MVP”, den mest värdefulle spelaren 2020/21. Det var de andra spelarna i Hockeyettan som röstade. ”Bäckis” (Adam Bäckstrand) fick samtidigt pris som bästa unga forward.

Kvällsposten, september 2001.