Stora bilden till vänster: Werner. Övriga domare på bilden: Lundsgaard, Yngvesson, Gran, Spång. FOTO: LEIF HELLERIN, ERIK KRUSE, FLYWOOD STUDIO

4-domarsystem i hela kvalserien * ”Vi tycker det är fantastiskt att vi kan jobba så” * Alla namnen – här är de som dömer avgörandet i Hockeyettan

Kvalserie – och en utökad satsning på de som har nyckelroller i matcherna.

Alla matcher kommer spelas med två huvuddomare.

– Vi tycker det är fantastiskt att vi kan jobba i 4-domarsystemet under kvalserien och domarna blir mer och mer trygga i arbetsmönstret för varje år som går, säger domarchefen David Bergman.

* Här är alla domare i kvalserien!

TV: SE SLUTSPELET HÄR  * HOCKEYETTAN PLAY * EXPRESSEN.SE

 

Det har testats i en del matcher i både seriespelet och i slutspelet och nu – när det ska avgöras vilket lag som går upp i HockeyAllsvenskan – blir det permanent.

Alla matcher i kvalserien kommer dömas av två huvuddomare och två linjemän.

– Domarna har gjort det väldigt bra under slutspelet hittills. Nu har vi tagit ut en kvalserietrupp som är ännu lite tightare till antalet och vi tycker det är fantastiskt att vi kan jobba i 4-domarsystemet under kvalserien. Domarna blir mer och mer trygga i arbetsmönstret för varje år som går, säger David Bergman, domarchef på förbundet. 

13 huvuddomare får nu uppdraget att leda matcherna i kvalserien. 

– Det som spelar in vid uttagningarna är hur säsongen gått hittills, hur de lyckats under första delen av slutspelet samt lite geografi, säger David Bergman.

LISTA – HÄR ÄR ALLA DOMARNA I KVALSERIEN 2024

Huvuddomare: 

Robin Forslund

Filip Bohm

Oscar Spång

Jimmy Andersson

Alex Eriksson

Ludwig Gran

David Gustafsson

Fredrik Börjesson

Edvard Lindström

Robin Werner

Jesper Karlsson

Markus Yngvesson

Niclas Lundsgaard

Linjedomare:

Josef Lundgren, Jens Holmqvist, Joel Norum, Robert Thorvald, Jimmy Hellström, Johan Matsjons, Gustaf Löfberg, Tobias Ericsson, Filip Johansson, Pontus Littmar, Jonathan Svanberg, Johan Granath, Jakob Markarian, William Backlund, Samuel Nordqvist, Simon Lindberg, Sebastian Persson

Fem nycklar – experten synar alla lagen i kvalserien * Förstekeepern * Nyckelspelaren * Doldisen * Genombrottsmannen * ”Gnuggaren”