Välkommen, Leo Klavhed!

Huddingebacken Leo Klavhed, 21, är klar för Mörrum Hockey!

Leo har Färjestads BK som moderklubb, men har tillbringat större delen av sin hockeykarriär i BIK Karlskoga, där han bland annat spelat ett tiotal matcher i Hockeyallsvenskan.

”Mörrum har en väldigt bra plan för mig och laget. Det känns som detta kan bli en extremt rolig vinter och vår. Vi kommer att slå ur underläge och det är alltid väldigt tacksamt”, säger Leo, som beskriver sig själv som en spelare som alltid vill ta pucken framåt på isen.

Han har redan börjat kalla sin nya klubb för Goiset. Och det finns en förklaring.

”Jag gjorde min bästa match för säsongen i Jössarinken i januari. Tyvärr förlorade vi. Men jag hörde hur klacken höll igång hela tiden och sjöng om Goiset. Det var något helt annat än vad jag är van vid från ishallarna i Stockholm och är faktiskt en av anledningarna till att jag flyttar ned”.

Simon Skoog Peter i Mörrums sportgrupp säger så här om nyförvärvet:

”Leo är en kille som vi haft koll på länge. Det är en spännande back. Han har bra fysik, bra storlek och är extremt bra på skridskorna. Han vill vara delaktig över hela isen. Det är en kille som vill uppåt, och vi tror att han kan ta nästa steg i sin karriär här hos oss”.

Mathias Lönqvist, också i sportgruppen, fyller i:

”Leo är i en bra ålder och har precis rätt profil för den typ av spel vi vill spela”.

Arbetet med nya spelare är bara en del i det stora pussel som nu läggs inom Mörrum Hockey. Bland annat jobbas det intensivt med att göra klart tränarorganisationen, inte bara i A-laget utan inom hela junior- och ungdomssidan. Framgångarna förra säsongen gör att det är många nya spelare som söker sig till våra olika lag och de måste naturligtvis tas om hand på bästa sätt.

Vid sidan av banan pågår just nu ett arbete som syftar till att bredda organisationen och renodla de olika rollerna på ett tydligare sätt.

Så gör som Leo Klavhed du också: bli en Goisare! Tveka inte att höra av dig till föreningen om du känner att du kan hjälpa till med något. Det finns många olika arbetsuppgifter att välja på!

Leo på Eliteprospects!

Leo i skön intervju med TV4!

Foto: Johan Dali