George Diaco och Kalvyn Watson. FOTO: LEIF HELLERIN OCH FLYWOOD STUDIO

Västervik rivstartar truppbygget – tar in två succéimporter från Tranås * Poängduon presenterad: ”Båda två levererade väldigt bra i Hockeyettan ifjol”

Boom. Och boom.

Västervik rivstartar truppbygget för Hockeyettan med två tunga värvningar.

De plockar in två succéspelare i Tranås AIF.

George Diaco och Kalvyn Watson presenterades på lördagen.

TV: SE SLUTSPELET HÄR  * HOCKEYETTAN PLAY * EXPRESSEN.SE

 

Det har varit väldigt tyst runt Västervik sedan de åkte ned i Hockeyettan för en knapp månad sedan.

Men nu börjar det hända saker.

Nu har de presenterat de två första nytillskottet i truppen för 24/25 och det är två häftiga namn som ansluter, två kanadensare som gjorde succé i Tranås AIF den här säsongen.

* Centern George Diaco, 22, som gjorde 38 poäng på 31 matcher i seriespelet och fyllde på med sju i play off.

* Forwarden Kalvyn Watson, 21, som svarade för 18 poäng på elva seriematcher och ytterligare sju i slutspelet.

– Vi är väldigt glada över att ha gjort klart med båda dessa spelarna. George och Kalvyn gjorde det väldigt bra i Tranås ifjol där de var väldigt samspelta. Dessutom har de varit i Sverige nu och vet hur allting funkar och det ser vi såklart som en stor fördel, säger sportchefen Victor Öhman till klubbens hemsida.

Han fortsätter berömma duon.

– Kalvyn är en skridskostark och spelskicklig spelare med näsa för målet och George är en väldigt smart spelare som är kvick, men det är hans spelförståelse som sticker ut. Han har levererat poäng i många säsonger och båda två levererade väldigt bra i Hockeyettan ifjol. Det förväntar vi oss att dem även kommer att göra hos oss.

Förutom denna duo har Västervik nu en av två tränare på plats.

Pelle Torstensson, 47, stannar kvar och blir en av klubbens tränare kommande säsong.

– Pelle är en person jag känner väl och vi har en samsyn i hur vi vill att Västerviks IK ska spela hockey. Pelle kommer även kunna hjälpa till med att utveckla och förbättra det spelsätt som vi kommer att utgå från, samtidigt som han är väldigt tydlig med alla grejer och är duktig på att utveckla varje individ, säger sportchefen Victor Öhman till hemsidan.

Torstensson inledde förra säsongen som J18-tränare, men lyftes upp i A-laget i Hockeyallsvenskan i januari när huvudtränaren Nichlas Falk blev sjukskriven. 

***

Uppdaterad version. Västervik har också värvat forwarden Helmer Styf från Modo och målvakten Viktor Kokman från Karlskrona.

LÄS MER HÄR!

…OCH HÄR!

Truppläget i övrigt?

Där har ligabekantingen Carl-Henrik Edwardsson (han var ju utlånad både till Huddinge och Troja den här säsongen) och junioren Wille Edström avtal.

Efter misslyckandet – de lämnar KHK * Toppbacken ett av namnen * Nye sportchefen: ”Vi har en plan på vad vi söker” * Nyförvärv