Möt Hanvikens kapten Pelle Carlsson i en lite längre intervju. FOTO: ERIK KRUSE

Slutade – i ett knappt dygn * Trotjänaren ångrade sig: ”Jag kunde inte sova och hade en jäkla ångest…” * Intervju med Hanvikens kapten

Pelle Carlsson hade bestämt sig.

Tyresö/Hanvikens meste spelare genom tiderna skulle lägga av.

Dagen efter beslutet ringde han och bad om en plats i truppen.

– Jag kunde inte sova något och hade en jäkla ångest, säger han och skrattar.

FÖLJ OSS PÅ INSTAGRAM  * SILLY SEASON * KLIPP BEST OF 23/24

 

Jodå, Pelle Carlsson, 29, gnuggar vidare i Tyresö/Hanviken.

Den stabile backen – som kom till klubben 2016 när de låg i tvåan och blivit en fanbärare och pådrivare både på och utanför isen – har förlängt avtalet och går i höst in på nionde raka säsongen i THH.

Men den här våren var det nära att kärlekssagan verkligen var över.

Ja, Carlsson hade faktiskt bestämt sig för att sluta.

Han sa som det var till sportchefen Mats Börjel och kallades till ett möte i mitten av maj med ledarstaben och ”tackades av” på ett fint, internt sätt.

Sen kom han hem – och då började tankarna rulla runt i huvudet.

– Jag sov knappt en blund på hela natten och låg bara och tänkte ”jaha, är det över nu då?” och ”kommer jag klara mig utan det här livet?”. Det var en rätt saftig ångest, tror jag.

Och sen då?

– Så när jag vaknade ringde jag Börjel igen och frågade om det fanns nån plats kvar i truppen…

Det fanns det.

Så mindre än ett dygn efter ett klart och tydligt ”nej tack” och ”hejdå” var han återigen en THH-spelare.

– Ja, vad är det dom säger? Det går fort i hockey, säger han och skrattar.

* Vad är det som driver dig?

– Jamen, man har ju hållit på med det här så länge, det är svårt att släppa det. Det är ju halva livet liksom. Jag gillar att tävla både träning och match och så är det ju som alla säger, det är nåt speciellt att hänga med grabbarna en hel säsong i samma omklädningsrum.

* Träningen då? Måste man träna hårdare när man blir äldre för att hänga med?

– Ja, kanske lite hårdare och i alla fall smartare. Man måste ta hand om kroppen – äta rätt, vila, återhämta sig – på ett bättre sätt än vad man kanske gjorde när man var yngre. 

* Ja, du fyller 30 i sommar. Hur ska det firas?

– Det är faktiskt inte nåt bestämt ännu. Det är mitt i sommaren och många är bortresta då, men det kanske blir nåt kalas lite senare, vi får se helt enkelt.

Pelle Carlsson har haft en bokstav på bröstet alla sju tidigare säsonger i THH och ingen blir förvånad om han fortsätter som kapten även 24/25.

* Hur ska en bra ledare vara?

– För mig är det viktig att få in alla i gruppen, nya spelare som juniorer som kommer upp. Alla ska tycka att det är kul att komma till träning och match, alla ska känna sig hemma och välkomna oavsett vilken roll eller position man har i laget. Kommer man ned till hallen och mår bra, ja, då tror jag man presterar bättre på isen också.

– Men sen måste man såklart också kunna ryta ifrån också om man ser att det är lite slött eller dåligt engagemang…och det har jag väl gjort nån gång, säger han.

* Har du nån förebild som kapten?

– Ja, det ska väl i så fall vara ”Fella” då (förre profilen Felix Liljegren som blev första THH-spelare att få sin tröja upphissad i taket i vintras). Jag har lärt mig mycket av honom och hans ledarskap.

* …men du passerade Liljegren och blev ”mesta” spelaren i Hanvikens historia i vintras?

– Ja, han kan ju inte få ha alla klubbrekord för sig själv, säger Carlsson och flinar. Nejdå, men det är klart det var ett fint ögonblick, det var det.

* Ja, hur länge tänker du hålla på då om det var så här nära att du slutade i våras?

– Jag har ju skojat lite och sagt att jag bara måste hålla på tills nya ishallen är klar i Tyresö, men den verkar ju aldrig bli det så vi får väl se, säger han och skrattar. Det vore verkligen kul att få uppleva spela match där nån gång.

* Vad är det som är så kul med Hockeyettan och Hanviken? Du jobbar ju full tid och kanske inte har ett lika fett lönekuvert som i några andra, större klubbar?

Pelle Carlsson funderar lite.

– Visst, det är lite pussel att få ihop allt, men jag trivs så jäkla bra här ute. Jag har aldrig haft en tanke på att spela någon annanstans, det kan jag säga.

– Sen är ju den här resan rätt häftig. Från tvåan, sen ett bottenlag i ettan och sen har vi bara blivit bättre och bättre. Det finns ett härligt driv i hela Hanviken och även fast det var nära att man slutade för några veckor sedan så känner jag mig faktiskt mer motiverad än någonsin nu.

* Men ni har fortfarande inte vunnit en play off-serie.

– Nä, det var ju nära mot Tranås i våras (förlust i femte och avgörande kvartsfinalen). Så det får bli målsättningen nästa säsong – vinna en slutspelsserie!

KALLA FAKTA OM PELLE CARLSSON

Namn: Pelle Carlsson. Ålder: 29. Position: Back. Yrke: Säljare/Projektledare. Familj: Mamma, pappa, två  systrar. Bor: Hammarbyhöjden. Aktuell: Kapten som skrivit nytt avtal med Tyresö/Hanviken. 

Text: PeO Larsson

LÄS MER: Detta visste du inte om spelarna i Hanviken

Silly season-special i Hockeyettan våren 2024 * Klara övergångar * Förlängningar * Häng med i senaste surret!