Lucas Feuk är tillbaka

Vi hälsar Lucas Feuk varmt välkommen tillbaka till föreningen.

Efter två säsonger på vift i USA respektive seriekollegan Hudiksvall har forwarden skrivit på för kommande säsong.

– Lucas har varit väldigt tydlig med att det är i Väsby han vill vara, säger Tom Tärnström. 

Lucas Feuk, 23, gjorde ett fint avtryck senast han var i föreningen, säsongen 2021/2022.

Då, inlånad från Västervik i Hockeyallsvenskan, låg han bakom fina tjugofem poäng på tjugosju spelade matcher i den södra Allettan, och han fortsatte sedan att vara tongivande i kvalet till Hockeyallsvenskan.

Säsongen efter var det tänkt att Lucas skulle ha fortsätta i Väsby, men eftersom NHL-laget, Calgary Flames, ägde hans rättigheter, så bestämde de att han skulle tillbringa den säsongen i USA. Det blev spel i ECHL, där Lucas utvecklade sitt spel utan puck.

LÄS MER: Tom Tärnström: ”Vi har bra grejer på gång”

Den hårdheten som det gav med sig drog han nytta av den gångna säsongen, då 23-åringen gick från att vara en ren poängspelare till att bli en grovjobbare, där hans styrka i närkamperna blev tydliga i mötena med oss.

– Lucas känner vi väl – både som person och spelare – efter hans tid hos oss för ett par år sedan. Han hamnade lite snett föregående säsong, där han under stora delar hade en annorlunda roll än tidigare under karriären, säger sportchefen, Tom Tärnström.

Han fortsätter:

– Lucas har varit väldigt tydlig med att det är i Väsby han vill vara. Det, kombinerat med en stor revanschlusta, så är jag övertygade om att vi kommer hitta rätt igen. Lucas är en väldigt kvalitativ spelare på denna nivå.

Häng med i lagbygget HÄR

Krister Holmgren
Foto: Mikael Einarsson Nisser