Den stora rankingen av alla arenor i västra vårserien 2017

Som Hockeyettanskribenter har vi rest runt och testat faciliteterna hos samtliga sju lag i den västra vårserien. Vi rankar därför arenorna så att ni har full koll på vad som väntar vid ert besök i alla dessa metropoler runt om i landet. Följ därför med på denna totala genomgång av samtliga sju lags arenor.

 
Arbogaishall
1. IFK Arboga – TBO Ågården Arena              Kapacitet: 1400
Denna mysiga arena alldeles intill järnvägen är inte mycket för ögat när du svänger in till parkeringen utanför. Men så fort du stiger in så ändras det till en början kanske tveksamma intrycket till något mycket positivare. En arena som kan stoltsera med biosalongsstolar, och relativt många sådana dessutom, är verkligen inte dumt. Omklädningsrummen är precis sådär slitna som de ska vara i Hockeyettan men ändå av en karaktär som gör att man känner sig välkommen. Detta är en arena som har stått värd för allsvenskt spel för inte allt för många år sedan och då hamnar man i regel högt upp på denna lista.

Vi rekommenderar:

TBO Ågården Arenas cafeteria har mycket fina toasts som passar perfekt i en kall ishall under en periodpaus om ni vill mätta hungern.

 
ase-viste-arena
2. Grästorps IK – Åse & Viste Arena              Kapacitet: 1000
Denna relativt lilla arena totalrenoverades år 2010 och är numera mycket fräsch både på in och utsidan. Det första du möts av är den mysiga foajén där du bjuds på bilder från alla år som Grästorps IK har existerat. Vad som dock tar ner intrycket en aning är de gamla skolbänkarna som är utplacerade längs med hela foajén varpå det är tänkt att åskådarna ska sitta. När man sedan kliver in i själva ishallen så undrar man vart alla sittplatser är. Men man förstår ganska snabbt att i den här arenan är det ståplats som gäller. Visserligen finns det två loger i vardera ände där man precis som Arboga har valt biosalongsstolar men antalet sittplatser är mycket begränsade. I Grästorp står man helt enkelt upp. Vad som imponerar är restaurangen som bjuder på fina faciliteter och dessutom en storbildsskärm med livehockey under matcherna. Omklädningsrummen är fräscha och välkomnande för gästande lag samt domare.

Vi rekommenderar:

Åse & Viste Arenas hamburgare är fantastiskt goda och rekommenderas starkt.

 
surahallen
3. Surahammars IF – Surahallen                Kapacitet: 1800
Här har ni en arena som är relativt stor i Hockeyettanmått mätt. När du kliver in i Surahallen känner du direkt att det är en ishall som har många år på nacken. Dock finns det ändå några faciliteter som är värda att nämna. En sådan är skottrampen som ishallen bjuder på bakom ett av målen och dessutom är den helt gratis att använda om man har tid över. En annan är kiosken som har ett gediget sortiment att erbjuda. Omklädningsrummen är förhållandevis slitna men ändå charmiga på något underligt sätt.

Vi rekommenderar:

Surahallens skottramp är något som inte alla arenor kan erbjuda och perfekt för den som har lite energi över.

 
Köpings ishall
4. Köping HC – Köpings Ishall                     Kapacitet: 800
Här har vi en ishall som på utsidan har sett sina bästa år. Kombinationen orange och brun är inte något för den kräsne åskådaren. Insidan av denna lilla arena är dock något bättre än den beryktade utsidan. Läktaren har du på ena långsidan och det är här publiken står och njuter av hockey. Spelarna håller till på motsatt sida och den där ”vi” känslan upplevs aldrig riktigt. Omklädningsrummen är som på de flesta hockeyettanarenor relativt slitna och i det här fallet rätt rätt så tråkiga.

Vi rekommenderar:

Köpings Ishall serverar det kanske bästa kaffet i denna vårserie.

 
Åkers ishall
5. Åker/Strängnäs HC – Åkers Ishall             Kapacitet: 700
Vart ska man börja? Det här är ishallen som har den absolut största restaurangen i serien. Dock är det nog det ända positiva med denna trälada. Åkers Ishall är en arena som inte bjuder på mycket mer än en isyta, några läktare med endast ståplatser, en resultatklocka och ett sekretariat. Till råga på allt detta så har du ingen mottagning på mobilen och blir därför helt isolerad från omvärlden i denna trälada.

Vi rekommenderar:

Åkers Ishall bjuder på seriens absolut största restaurang för den som vill ha en stund för sig själv.

 
bahcohallen
6. Enköpings SK HK – Bahcohallen              Kapacitet: 1800
Nu till en ishall som sett sina bästa dagar både på in och utsidan. Bahcohallen är byggd 1983 och det syns verkligen när du kommer in i denna hall. Här ska du inte förvänta dig några faciliteter eller andra bekvämligheter än de mest nödvändiga. Dock ska sägas att restaurangen ändå är helt okej och personalen gör vad de kan för att få Bahcohallen att inte totalt haverera under ens besök där. Omklädningsrummen är små och relativt trånga vilket gör det till ett förhållandevis tråkigt besök för det gästande laget.

Vi rekommenderar:

Att du tar dig därifrån så fort matchen är avslutad.
Ängevi ishall
7. Forshaga IF – Ängevi Ishall                       Kapacitet: 1000
Ängevi Ishall är arenan som gud glömde. En mer sliten arena får man leta efter och då får man leta oerhört länge. Det är kanske därför som spelare allt som oftast säger att den absolut svåraste bortamatchen är i just Forshaga. Här har du slitna läktare, en bitande kyla och dåligt ljus i taket. Omklädningsrummen ska vi inte ens tala om eftersom den brungula tegeln på väggarna får en att bara vilja fly ut ur nödutgångarna. Storleken på omklädningsrummen går också att diskutera, men en sak är säker, att en upprustning av hela arenan är nödvändig.

Vi rekommenderar:

Ängevi Ishall är inte något som piggar upp dig men värmlänningarna är desto trevligare och kan få dig på bra humör under ditt besök i denna ishall.

 

// Niklas Karlsson och Jonas Wallin