Historien upprepade sig i returen

Historien upprepade sig när Hudik Hockey tog emot Strömsbro i ”tränings-returen” i Glysishallen. På hemmaplan gjorde Strömsbro för en vecka sedan samtliga sina tre mål i powerplay. Det blev lika många i den spelformen även nu när Strömsbro vann på nytt och vände HHC:s ledning efter två perioder till en tvåmålsseger genom tre raka powerplay-mål i den tredje perioden.

Fotograf: FlyWoodStudio.

2-4 (1-1, 1-0, 0-3) motsvarar kanske inte riktigt det som hände på isen om man ser enbart till skott och chanser genom hela matchen, men Strömsbro var kallare i avslutningarna och orkade hålla farten och koncentrationen i tre perioder medan HHC i den sista delen av matchen hamnade rejält på hälarna och på tunga ben tappade både positioner och energi.

– Man ser att bensinen börjar ta slut nu efter en hård träningsperiod, så jag är egentligen inte förvånad att det blir så här. Vi följer vår plan och det är väl i stort sett så här det kan se ut när man är i den här fasen av träningen, menade Per Ljusteräng.

– Och sedan kan man säga att det är positivt att vi bara har släppt in tre mål på fyra matcher i spel fem mot fem, tyckte HHC-tränaren.

Annars började det riktigt bra för HHC som i den första perioden gick hårt framåt efter varje puckvinst och satte hög press på Strömsbro, som trots 17-6 till HHC i skottstatistiken kom undan med 1-1 efter de inledande 20 minuterna mest tack vare John Morelius i målet.

HHC:s 1-0 kom efter 11.06 när #20 Henrik Marklund var först på ett nedlägg mot kortsargen och hittade #12 Christoffer Jansson framför kassen.

Det blev fortsatt mycket spel i offensiv zon från HHC:s sida, men avsluten var inte tillräckligt bra för att öka på ledningen. Istället kom Strömsbros 1-1 genom Marcus Lindblom efter 16.09 efter en lång spelsekvens i anfallszonen.

Hemmalaget återtog ledningen efter 17.19 i den andra perioden genom #55 Andreas Söderberg och det läget av matchen var det inte så mycket som talade för att Strömsbro skulle kunna vända på steken.

Men matchen fick en helt annan karaktär i den tredje perioden. Strömsbro tog mer och mer över taktpinnen samtidigt som hemmaspelarna fick allt tyngre ben och började agera en och en. HHC tappade totalt bort försvarsarbetet och drog på sig utvisningar som Strömsbro effektivt utnyttjade på ett imponerande sätt. Det finns all anledning att skicka ut en tydlig varning till seriekonkurrenterna.

Mot Strömsbro gäller det att hålla sig borta från utvisningsbåset. Strömsbro har ett riktigt vasst powerplay, speciellt när de kastar in det ”tunga gardet”. Med sin pucksäkerhet spelade de effektivt bort HHC:s täckning och sedan Lucas Gustavsson och Krister Sundlöf ordnat 2-2 och 2-3 avslutade förre HHC:aren Martin Naenfeldt kvällens powerplay-kavalkad med 2-4 och sedan hade HHC varken kraft eller vilja i tillräcklig mängd för att jämna ut det hela.

Istället var det Strömsbro som fortsatte att skapa och som verkade ha betydligt mer energi i sitt spel än vad hemmalaget hade. Det var verkligen inte mycket som fungerade i den sista delen av matchen när försvarsspelet föll ihop samtidigt som Strömsbro hitta ny energi i takt med sina powerplay-mål.

Skribent: Lars Gösta Larsson