Perfekt kvalstart av Hudik Hockey

Hudik Hockey fick bästa tänkbara start när kvalserien till Hockeyallsvenskan inleddes på torsdagen.

Fotograf: Lars Sundin.

– Vi gör en väldigt bra match, sa assisterande tränaren Richard Lindelöf efter 3–1 (1–1, 2–0, 0–0) hemma mot Nybro.

Helt klart är att det kommer att bli en jämn kvalserie där varje poäng blir värdefull. Därför var det viktigt att HHC kunde inleda med en trepoängare.

– Det var skönt, men och viktigt, att kunna vinna på hemmaplan, sa Lindelöf.

Nybro, blev liksom HHC, tvåa i sin AllEtta-serie och det var på förhand en oviss historia som skulle utspela sig i Holmen Center. Nybro kändes lite hetare inledningsvis och det var också gästerna som gjorde matchens första mål. I en snabb omställning skrinnade Carl-Henrik Edwardsson förbi #43 William Eckmyhl och tog sig in mot #30 Isak Johansson i hemmamålet.

Inspelet mot mål träffade skridskon på försvarande #58 Filip Lander och pucken studsade in bakom mål-Isak.

Men även hemmalaget hade några snabba omställningar. En sådan kom efter dryga halva perioden där lagkaptenen #23 Adam Byström Johansson hittade kedjekamraten #29 Jesper Wiberg som dundrade in 1–1.

Innan perioden var över klarade HHC av ett numerärt underläge.

I början av andra perioden var det så hemmalaget som fick chansen med en man mer på isen, men man skapade inte speciellt mycket. Nybro hann nätt och jämnt bli fulltaligt när Filip Lander fick kanonträff på ett skott utifrån vänsterkanten och Pontus Eltonius i Nybromålet fick rafsa ut pucken ur sitt mål för andra gången.

Den hann också bli 3–1 innan perioden var över. #12 Christoffer Jansson hittade fram till Jesper Wiberg som återigen kom fram på vänsterkanten. Wiberg laddade och sköt. Träffen blev dock så där, men det ”missade” skottet ställde Eltonius i målet som släppte till en retur, en retur som Wiberg knuffade in i öppen kasse.

I tredje perioden kunde HHC spela på resultatet. Nybro försökte och försökte, men hela tiden fanns hemmaspelare på ”rätt sida” i defensiven och det blev aldrig riktigt farligt någon gång.

– Det handlar om väldigt små marginaler, men man vinner inte matcher på att ha mest puckinnehav utan det är målen som räknas, sa Lindelöf.

– Nu klarade vi av att hålla Nybro på utsidan och därifrån är det svårt att göra mål. Det är nog bara Lander som klarar av det…

Inte ens med utplockad målvakt de sista minuterna lyckades Nybro sätta press på hemmalaget.

– Vi gör som sagt en väldigt bra match, och vi vinner rättvist, sa Lindelöf.

Kvalserien fortsätter på lördag och för HHC:s del gäller då Piteå på bortaplan, ett Piteå som blev utan premiärpoäng då Väsby vann med 4–1 på hemmais.

Det blev hemmaseger även i den tredje matchen. Kalmar lyckades hålla undan mot jagande Troja/Ljungby och vinna med 3–2.

Matchvärden SMP Parts valde ut #9 Marcus Björk som Matchens Lirare.