fre 13 mar Slut
Hockeylag MAR 1
Hockeylag TRA 0
lör 14 mar 16:00
Hockeylag MAR -
Hockeylag TRA -

Bara en pinne för Bois i derbyt!

För andra gången denna säsong så gick Skaraborgsderbyt till både förlängning och straffar, och för andra gången så var det Skövde som drog det längsta strået när allt skulle avgöras. Denna gång slutade matchen 3-4 sedan period 1, 2 och 3 alla slutat 1-1.

Bois inledde annars riktigt fysiskt och starkt och tryckte ner Skövde djupt ner i anfallszonen. Boistränaren Andreas Appelgren angav tonen direkt sedan han satt in de två mest fysiska backarna och de tre mest fysiska forwardsen direkt på lineupen. Bois spelade verkligen resolut och hade bud på mål flera gånger, bland annat serverades Linus Engqvist öppet mål men han hann åka förbi pucken innan den hann fram. Men trots det spel- och chansmässiga övertaget så var det ändå Skövde som fick det första målet. Skövde kom i en spelvändning, pucken går upp på back i andravåg som skottpassar pucken till Lukas Johansson som styr in pucken till 0-1. Men mindre än två minuter senare är det kvitterat. Linus Eriksson hittar med en riktigt läcker pass Simon Eriksson på bortre stolpen och Simon missar inte det öppna målet. Bois fortsätter att hålla i taktpinnen men något mer mål blir det inte i den första perioden.

Bois inleder också den andra perioden starkast och man får inte ologiskt också  2-1. Jesper Lindén snappar upp en retur på eget skott och drar pucken i sidled och lyfter in den över Hugo Fagerbloms benskydd. Bois fortsätter trycka på men så kommer Skövde i en spelvändning som blir en två mot etta där Oscar Forsmark spelar fram Jesper Erlandsson till ett friläge och han lägger in den på Tobias Sandbergs klubbhandssida. Under den andra halvan av perioden får Bois två raka powerplay utan att lyckas få in pucken trots att man har flera bra lägen. I slutet av perioden har Skövde en bra chans men Sandberg är med på Nymans avslut.

I slutsekunden av den andra perioden så åkte Bois på en utvisning vilket gjorde att Skövde inledde den tredje perioden i powerplay. Bois spelar dock ett utmärkt boxplay och reder ut spelet med en man mindre utan problem. Den tredje perioden är dock spelmässigt den jämnaste av de tre. Spelet böljar lite fram och Skövde har ett stolpskott efter fem minuters spel. Efter det blir det rätt chansfattigt men efter 14 minuters spel så blir det kalabalik framför Fagerbloms mål och Erik Olsson håller sig framme och kan raka in pucken till 3-2. Skövde hade i det läget inget att förlora och satsade allt framåt, medan Bois blev väldigt små. Det gjorde att Skövde hade först en stor chans att replikera innan kvitteringen sedan kom. Erik Dahné hittar med en fin pass rakt igenom Bois försvarsbox och Lukas Johansson håller sig framme och rakar in kvitteringen. Mot slutet av perioden är det sedan Skövde som är närmast att avgöra då man i powerplay har ett skott i ribban.
Sudden följer och där radas det upp fina lägen. Jim Jakobs skjuter i ribbans nederkant, Skövde har ett kalasläge i två mot ett och Filip Thörnqvist missar ett friläge. Bois får i slutet av sudden spela med en man mindre och reder ut det på ett bra sätt och matchen går till straffar.

Där sätter Henrik Thegel och Jonas Nyman sina medan Erik Olsson är ensam om att göra mål för Bois vilket betyder att Skövde avgår med segern med 4-3.

Bäst i Bois idag skulle jag vilja säga att Jim Jakobs var. Den defensiva backen spelade resolut och följsamt defensivt och var också framme och oroade flera gånger med bra skott offensivt. I Skövde så är det svårt att se förbi Hugo Fagerblom som gjorde en jättebra match, men tvåmålsskytten Lukas Johansson gjorde det också väldigt bra när lägena dök upp.

Mest glädjande denna afton var dock publiksiffran: 2000 personer, lapp på luckan, hade sökt sig till Mariehus arena för att se matchen! De fick också vara med på tifot som Oxarna arrangerade.

Nu väntar Surahammar för Bois del redan på onsdag. Får de sota för Bois förlust?


Av Krister Holm

Foto Anna Engström