Attitydspelarna inför derbyt

På onsdag beger sig Bois till Billingehov för att ta sig an den stora rivalen Skövde IK för att jaga en prestigefull seger samt för att ta med sig viktiga poäng i jakten på topplaceringarna. Det är fjärde gången denna säsong lagen spelar om poäng och Skövde vann de två första efter straffar, men Mariestad vann det senaste med klara 6-2. För att ta tempen på lagen inför ettans hetaste match så ringde hemsidan upp lagens i derbysammanhang kanske hetaste spelare: De två attitydspelarna William Frödelius (Skövde IK) och Lukas Larsson (Mariestad Bois) för att höra deras tankar.

Hur tycker du att Skövdes/Mariestads säsong varit så här långt?

William: Jag tycker vi blandat och gett ganska mycket. Vi gick till allettan som var målet och nu är det playoff som gäller. Men överlag har det sett bra ut.

Lukas: Vi har gjort en bra säsong, första serien såg det riktigt bra ut. Vi vann de flesta matcherna där och i allettan har vi kommit igång på slutet. Vi hade en dipp men har fått ordning på det igen, så sammantaget en bra säsong.

Vad har ni gjort bra?

William: Speciellt nu i allettan så har vi gjort mål på våra lägen. Vi har spelat som ett lag och kämpat för varandra och vinner närkamper, spelar smart.

Lukas: Vi har en ganska jämn nivå utan stora dippar, vi har haft en hög lägstanivå.

Hur bra är ni?

William: Vi är bra när vi får till det, riktigt bra. Sedan har vi toppar och dalar, men när vi får till det är vi ett väldigt bra lag.

Lukas: När vi spelar på toppen är viktigt bra, det har vi bevisat. Sedan är det svårt att jämföra med andra lag, men jag tycker vi är riktigt bra.

Hur har din egen säsong varit?

William: Det har varit lite samma där, jag har blandat och gett. Det gick bra fram till juluppehållet, men sedan dalade det, men nu är jag på väg upp igen de senaste matcherna. Så jag hade en svacka, men nu känns det hyfsat igen.

Lukas: Den är ingen höjdare direkt, det finns mer att hämta. Som tur är har laget gått bra så man behöver inte tänka på det, men jag är långt ifrån nöjd.

Om jag säger Mariestad Bois/Skövde IK, vad är det första du tänker på då?

William: Jaadu, det är ju största rivalen, det är det som dyker upp först. Det är inget lag man gillar!

Lukas: Att det är oerhört skönt att vinna mot dom!

Vad väcker ett derby för känslor hos dig?

William: Man vill vinna till varje pris, vinna över Mariestad är bland det bästa som finns. Man vill vinna och spela, och spela hårt.

Lukas: Alltid roligt, det är dom matcherna man ser fram emot och det brukar bli roliga och jämna matcher, så det är alltid kul.

Du märks ju ofta på isen för din attityd, blir det lite extra vid derbyn?

William: Jag försöker spela mitt spel varje match, om vi möter Sura eller Mariestad. Men mot Mariestad får jag ut det mesta fysiskt utan att man tänker på det egentligen.

Lukas: Ja det tror jag, det är inget man tänker på, utan det kommer automatiskt att man ger sig in i situationerna i dom matcherna.

Vad är ditt bästa derbyminne?

William: Det var nog när jag gjorde mål mot Mariestad hemma, det var riktigt kul. Och så när vi vann första matchen i playoff på bortaplan, det är de bästa derbyminnena.

Lukas: Jag vet faktiskt inte om jag har något specifikt, det skulle kanske vara när vi slog ut dom i playoffmatcherna på hemmaplan, det var riktigt roligt.

Vad är Skövde/Mariestad bättre på hockeymässigt?

William: Det är svårt, det enda jag sett är våra möten, men vi är nog mer ett lag än vad Mariestad är. De har mer stjärnor, vi är mer ett lag. Sedan har vi inte så bra boxplay och powerplay kanske, men vi gör mål på våra chanser, jag har inte kollat Mariestad men jag tror vi kan vara bättre där. Sedan känns vi starkare i närkamperna också.

Lukas: Allt skulle jag vilja säga!

Hur går det imorgon?

William: Jag tror det kommer bli jämnt, vi har hemmaplan. Det blir mycket chanser åt båda håll med två bra målvakter och vi vinner med 4-3.

Lukas: Jag tror att det blir en jämn match, det har det varit denna säsong. Men jag tror vi vinner med 4-1.

Nu får spelarna avsluta med att ställa var sin fråga till varandra.

William: Hur skulle det kännas att förlora imorgon, vi har ju vunnit två redan trots att ni är favoriter?

Lukas: Hahaha, det finns inte på världskartan att vi förlorar imorgon så det behöver jag inte oroa mig för.

Lukas: Hur känns det att vara lillebror?

William: Jag tycker inte vi är det, de har vunnit mer de senaste åren men i år är det inte så. Så det får stå för honom.