Fjellström trivs i omgivningen

Bois gjorde en riktigt bra avslutning på gårdagens match mot Nybro och hämtade in ett 3-1-underläge till 3-3. Avgörande målskytt var Oliwer Fjellström. Hemsidan ringde upp Oliwer för att höra hans intryck av matchen och av målet.

Dagen efter, vad är dina bestående minnen från matchen?`

Att vi började lite trögt, men jobbade oss in och tar över mer och mer och lyckas kvittera. Tyvärr lyckades vi inte dra längsta strået i straffläggningen vilket var surt då vi kände att vi hade dom på sängen där i sista.

Om vi tar det från början: Varför fick ni en lite sämre start?

Dom gick ut hårt och det har varit ett långt uppehåll och vi kanske inte riktigt var påkopplade. Så kan det vara, men då gäller det att koppla på så snart som möjligt. Vi kom ändå igång på av första perioden och kunde ändå gå in med en bra känsla i periodpaus.

I andra och tredje tar ni över. Vad är det ni gör då som ni inte gjorde i första?

Vi får ner pucken i deras zon och när vi väl är där vet vi hur bra vi är på att vrida och vända, så när transporten från egen son och genom mittonen funkar tar vi över med och mer.

Och din kedja med Adam Willig och Philip Elgestål var klart starkaste enhet igår. Ni måste vara nöjda!

Ja det har känts bra, vi har klaffat bra tillsammans. Elgestål är snabb och teknisk och Willig arbetar som en häst. Vi har kommit ihop bra och det känns bra.

Vad är då din roll i kedjan?

Jag får försöka hänga på i Elgståls tempo och göra det så bra som möjligt. Att jobba hårt och vinna puckar och anfalla.

Det gick ju rätt bra, du gjorde också kvitteringsmålet. Berätta om det!

Adam (Samuelsson) skjuter från blå och träffar min klubba så det kanske ställer målvakten lite, det var en skön kvittering!

Ja det var viktigt!

Ja verkligen!

Du är inte så stor, men du befinner dig ändå ofta i ansiktet på målvakten.

Ja jag får försöka, man gör så gott man kan. Jag försöker skapa lite trubbel där framför mål, så får man ofta betalt för det om man krigar sig in där.

Nyckeln som jag ser i er kedja är att ni ger motståndarna väldigt lite tid att hitta på något med pucken, ni är på dom som hökar! Hur viktigt är det att ge motståndarna lite tid?

Det är jätteviktigt, förlorar vi pucken vi vill vi ta tillbaka den snabbt. Då gäller det att ligga tight med varandra och understödja varandra.

Vad fick ni för besked från matchen?

I det stora så positiva besked. När vi spelar som vi ska så är vi bättre laget och vi visar att vi kan snurra och så med dom, så det var ett bra besked. Sedan tog vi inte alla poäng, det är tråkigt, men vi har spelmässigt fått ett bra besked så får vi jobba utifrån det.

Vi är alla lite extra nyfikna på vår nya spelare, Adam Samuelsson. Hur var han att spela med?

Han har ju spelat en match nu och det såg bra ut. Han var stor och stark och spelade enkelt, så det gav väldigt positiva besked. Det ska bli kul att följa honom och hela laget.

Gav matchen er extra självförtroende?

Det tycker jag vi borde ha! Det är smådetaljer vi får justera på, men bygga på det vi gjorde bra.

Har ni haft en genomgång om matchen än?

Vi snackade lite och pratade då om att som helhet var vi rätt nöjda. Men vi måste bli lite starkare framför mål, plocka bort klubbor och ligga i skottlinjen, så vi slipper släppa in onödiga mål. Det var det vi ska tänka på, och bygga vidare på det andra.

Nu väntar Mörrum på onsdag. Nybro är lite mer tillbakadragna medan Mörrum är det mer fart på. Hur ska det bli att möta dom?

Det ska bli kul, absolut. Jag vet inte så mycket om Mörrum, men är de fartfyllda så får vi möta dom med det också och inte bli tillbakatryckta för att de spelar med högt tempo.

Det kanske också blir läge för mer omställningar, det var svårt mot ett defensivt Nybro?

Ja det kan bli lite mer ytor som vi kan ta tillvara på.

 

Av Krister Holm

Foto Anna Engström