Tegs poängkung klar för Bois!

I år kom tomten tidigt till Mariestad, för Ludwig Wistén är klar för spel i Mariestad Bois! Den 24-årige yttern vann Tegs interna mål- och poängliga under grundserien med fina 7 mål och 11 assist och är den spetsytter som Bois har sökt. Ludwig har under säsongen även varit utlånad och spelat matcher för både Björklöven och Vita Hästen i allsvenskan.

Bois sportchef Carl Johansson är mycket nöjd med värvningen:

– Ludwig är en talangfull forward som har bra fart och är en giftig poängmakare. I Ludwig får vi in nyttig rutin. Ludwig ansluter till truppen 26/12 och är redo för spel i mellandagarna.

Ludwig Wistén efter ett av många mål i Teg. FOTO: OLIVER ÅSTRÖM

 

Hemsidan passade givetvis på att ta en intervju med nyförvärvet.

Ludwig Wistén, klar för Mariestad Bois!

– Det stämmer bra det!

Vem är Ludwig Wistén?

– Jag är en 24-årig kille från Stockholm, som spenderat två säsonger i Teg, där jag haft en bra utveckling och stort förtroende.

Vad har du för kvaliteter på isen?

– Jag är en skridskostark spelare med offensiva kvaliteter och ett bra skott. Jag gillar även att hitta bra spel med. En offensivt hårt jobbande spelare.

Jag har sett dig spela en hel del och imponeras av din fart. Hur utnyttjar du den?

– Jag gillar att utmana en mot en, både i ingångarna och i zonen, så jag blandar skridskotekniken med bra klubbteknik, det känns som ett bra vapen.

Har du fått spela alla spelformer i Teg?

– Ja och jag är glad över det stora förtroendet, det är något som utvecklat mig.

Nu blir det ändå ett klubbyte till Mariestad, hur har tankarna gått?

– Tankarna har snurrat en hel del, men någonstans känner jag att jag vill ta nästa kliv och då känns Mariestad som en bra plats för det.

Vad går du in med för förväntningar?

– Att gå in i allettan och se vad vi kan hitta på. Att gå så bra som möjligt och utmana i slutet på säsongen, det är självklart därför man går till ett så bra lag.

När flyttar du ner?

– Jag ska hem på julledighet först så drar det igång den 26:e, så då är jag på plats.

Nu blir det spel i södra allettan, ser du det som ett steg upp?

– Ja det tror jag, det finns bra lag i norr med som Boden, Hudiksvall, Piteå, Sundsvall och så vidare, men det känns som en jämn serie och det kommer bli många tajta matcher, det vill man vara med om att spela.

Jag har hört att du känner Jesper Lindén!

– Ja det är en av mina äldsta barndomsvänner, så det ska bli kul att spela med honom igen, det ser jag fram emot och gjorde beslutet enkelt att ta.

Vad har du hört annars om Mariestad?

– Jag känner fler i Mariestad, Otto Henell och Simon Svensson spelade jag med i Växjös J20, så det finns några bekanta ansikten. Laget har jag bara hört gott om, speciellt av ”Jeppe” och hans tid han varit där, så jag är bara positiv, jag ser fram emot att komma ner och börja nya jobbet!

Av Krister Holm