Vi har hittat rätt i formationerna!

Bois har en stark vecka bakom sig med seger mot såväl Dalen som Tranås. En av männen bakom är Andreas Axelsson, som bidragit med starkt spel i boxplay och i Tranås också med det viktiga 4-2-målet. Det kändes med andra ord helrätt att byta några ord med den sympatiske 21-åringen.  

Hur känns det så här dagen efter Tranåsmatchen?

– Jättebra såklart, skönt att vi kan följa upp segern mot Dalen med en trepoängare till, att stapla dom på hög, det är viktigt.

Ja ni har haft lite svårt annars för att vinna flera matcher i rad tidigare…

– Ja så det är skönt för gruppen att vi kan följa upp med några segrar i rad. Vi har en hög högstanivå, det gäller ta fram det varje kväll, så det var skönt att vinna igår med.

Vad tycker du om din egen insats?

– Jag är nöjd, det var skönt att vi kunde stänga boxen helt och hållet. Vi har jobbat på bra i boxen och gör det vi pratat om, så skönt att kunna nolla där. I övrigt tycker jag det känts bra, jag försöker spela med mycket fart, fysik och energi och ge det till laget.

Så fick du göra mål med!

– Det var skönt självklart, även om det var i tom kasse. Skönt den letade sig in, att få sätta spiken i kista och säkra tre poäng, det var riktigt gött.

Du var också nära i ett boxplay, hur nära var du där?

– Den låg och dansade på mållinjen, så det var var riktigt nära, men de hann vispa undan den. Det var lite synd, men jag fick hänga en i slutet istället.

Du hade ett annat bra läge i boxplay med, efter en inbrytning…

– Ja jag fick två liknande lägen, Jag sköt i första läget, i andra läget så var det Fredrik Lindström emot mig och han är inte snabbast, så jag tryckte mig förbi och kom fri med målvakten, det var nära.

Du har sett väldigt pigg ut på slutet upplever jag, hur känner du dig?

– Det har känts riktigt bra, jag har känt mig pigg och fräsch och kunnat jobba hårt i båda riktningarna och kan lägga tid i anfallszonen med, så det har varit roliga matcher det senaste.

I grundserien levde ni mycket på förstakedjan, numer börjar det mer och mer bli fyra kedjor som bidrar, vad beror det på tror du?

– Det känns som att vi hittat rätt i formationerna, alla trivs att spela med varandra. Så det känns som vi hittat rätt och att alla formationer kan vara farliga, det är roligt.

Själv får du spela mycket boxplay, hur tycker du att det funkat?

– Det har funkat helt ok, vi får mycket speltid i boxen och det funkar bra att spela med Herman. Han är duktig, så det är roligt spela med honom. Det har flutit på ganska bra, men vi jobbar hela tiden för att förbättra det och det känns som att vi tar steg hela tiden, det känns bra.

Man kan spela i boxen i boxplay på två olika sätt, dels som om man vrider en fyra på en tärning med toppen upp mot blå, men ni spelar med de två forwardsen lite mer rakt så att säga. Hur upplever du det?

– Vi spelar samma spel i boxen hela tiden, där vi har en gubbe som försöker täcka ytor och en i mitten som plockar genomspel. Backarna har en stor uppgift med. Sedan är det lite olika beroende på lag vi möter. Vi scoutar innan och bestämmer vad nycklarna ska vara för att inte släppa in något, så det är lite olika i uppspelsfasen och så där, det är mycket att tänka på, men roligt.

Ni ligger just nu på en femteplats i allettan, vad säger du om er start?

– Helt ok tycker jag. Vi hade lite sjukdomar i början, men efter det så har vi tuggat igång och har nu bara tre poäng upp till tredjeplatsen och sex poäng upp till första. Så vi är med i racet och vill vara med i toppen.

Om man jämför med spelet i grundserien så har ni verkligen steppat upp. Vad är skillnaden?

– Det är mycket att vi har hittat formationer och roller där alla vet vad de ska göra och alla chippar in, och då blir det bra också.

Sedan kanske det släppt en del press med?

– Ja det var mycket press under första serien, vi hade ett ganska tryckt läge och då blir det lite tryckt i gruppen med. Så när vi väl gick till allettan var det en väldigt skön känsla och då växte vi som grupp. När vi sedan vann mot Troja borta i premiären så var det också en stor anledning till boosten. Vi kände att det inte är någon omöjlighet, vi kan om vi vill och gör rätt saker. Nu har vi en bra känsla i gruppen och trivs med varandra och har bra självförtroende, det känns bra.

Vad betyder det då att lyckas vända i en tredjeperiod som mot Tranås nu senast?

– Det stärker gruppen och vi får en känsla att bara för man ligger under så vet vi att vi kan vända, Gör vi rätt saker så vänder vi matcherna, det är en skön känsla att ha med sig.

Nu väntar Karlskrona på onsdag, tankar inför den?

– Det finns inga dåliga lag och lätta matcher, det är 110% varje kväll som gäller, annars går det inte. Vi går in med inställningen att vi måste göra allt rätt och att vi möter ett bra Karlskrona.

Av Krister Holm