Sandberg ny assisterande klubbchef!

Bois har från och med idag en assisterande klubbchef. Det är den före detta Boismålvakten Tobias Sandberg som går upp från en deltidsanställning som marknadsansvarig till heltidsanställd assisterande klubbchef. Hemsidan ringde upp Tobias för att få reda på mer!

– Tanken är att vi ska få en tydligare ansvarsfördelning, tidigare när Mikael Kvarnström (klubbchef) och Madelen Dahl (ekonom/kanslist). Tidigare har det varit för många bollar att springa på för dem, och nu så är tanken att vi ska kunna dela upp arbetet bättre. Mitt ansvarsområde blir då marknad, evenemang och organisationsutveckling. Vi tror att det kan göra att vi inte bara kan underhålla organisationen, utan också få möjlighet att utveckla organisationen vidare, att ta nästa steg som krävs för att hänga med och utmana de andra topplagen i ettan.

Några kanske undrar om det innebär att ungdomsansvarige och junioransvarige försvinner men så är inte fallet.

Tobias nya roll vid sidan av isen passar bra in med den utbildning han gått på högskolan i Örebro.

– Jag är utbildad företagsekonom med inriktning mot idrottsföreningar, så det är precis den här rollen jag är utbildar för. Jag blev klar med den förra sommaren och har sedan dess jobbat deltid som säljare, men då har jag skött mycket på distans, nu kan jag vara på plats på ett annat sätt och det blir naturligtvis mycket bättre på alla sätt.

Meningen med den nya tjänsten är givetvis att han ska dra in pengarna till sin egen lön och väl det.

– Ja så är det, mitt jobb är att vi ska öka intäkterna, dels i form av sponsring men också i form av att göra matcharrangemangen mer attraktiva så folk vill komma och se på matcherna. Vad gäller marknadsbiten så har jag varit runt hos många företag redan och presenterat oss, var vi står och vart vi vill, vår vision. Det har tagits emot mycket bra, vi har fått väldigt mycket positiv respons på det och jag är full av optimism kring att detta kommer bli riktigt bra i slutändan. Vi har många företag som bygger ut och bygger nytt i staden, det andas optimism och vi vill vara en del av det, vi vill ta samhällsansvar samtidigt som vi bygger en starkare förening. Vi märker redan nu att vi växer_ Kommande säsong så har vi ett damlag i seriespel för första gången, vi har massor med tjejer i träning, Tre kronors hockeyskola är större än någonsin, och då vet vi att inom de närmaste åren så kommer Mariestad att öka med x antal tusen invånare ytterligare. Vi ska spinna på detta och bygga en stark förening, och det har vi slagit fast i en ny vision vi tagit fram som kommer presenteras på årsmötet.

Han har också en hel del idéer kring hur han vill arbeta.

– Alla företag vill olika saker. En del vill sats på ungdomshockeyn, andra på damishockeyn, några vill ha det klassiska med skyltar vid isen och andra vill ha nätverksträffar. Vi ska se till att alla kan hitta det dom vill hos oss i Mariestad Bois.

Vi kommer få in en ny stor mediaskärm här inom kort, där vi kan jobba med media på ett helt annat sätt. Visa repriser, låta våra sponsorer synas, ha intervjuer eller annat för att höja värdet på att komma och se på matcherna. För folk har blivit lite bekväma, det är svårt att slita sig från den sköna soffan hemma, då måste vi blir mer attraktiva så man får ett mervärde att komma till hallen. Vi har också en hel del andra nyheter kring matcherna, men det återkommer vi till när det närmar sig.

Vi har också en hel del andra idéer, nu på lördag har vi Boisfesten som drar igång igen efter coviduppehållet. Den 27:e maj så har vi en stor elbilsmässa som inriktar sig på hållbarhet, det är inte bara elbilar, utan även annat som har med hållbarhet att göra, som gräsklippare och annat. Då kommer också Volvo vara på plats och presentera sin satsning i Mariestad om den nya fabriken, som folk kan ställa frågor om. Det är väl det yttersta exemplet på att stan växer och att det finns en optimism i staden, vi vill växa med staden och ta tillvara den kraften som finns. Vill vi mäta oss mot de andra topplagen i ettan så behöver vi växla upp, och nu när staden gör det, så ska vi göra det med!

Ja vad finns det mer att tillägga egentligen?

– Påminn alla om supporterspelaren, vi är en bra bit på väg, det är många som bidragit men det är en bit kvar så jag hoppas att folk kan tänka sig att vara med och ta det hela i mål!

Är du som företag nyfiken på vad Bois kan göra för dig? Hör av dig till Tobias Sandberg på:

[email protected] eller ring 0501-12233