Simon Eriksson tillbaka i Bois!

100 kg powerforward och attityd är tillbaka i Boiströjan! Efter en dryg säsong i Nybro så har Simon Eriksson valt att flytta tillbaka till Mariestad och Skaraborgs stolthet. 24-årige Simon är en spelare som alltid har full fart på skridskorna och som älskar att spela fysiskt. Simon var med och förde upp Nybro till allsvenskan säsongen som gick, och fick även förlängt med succéklubben. Men i en stenhård konkurrens så har Simon fått svårt att få kontinuerlig istid i allsvenskan, och nu väljer han alltså att återvända till ettan och Mariestad. Därmed så har Bois tränarpar Ronny Helander och Peter Isgren ännu ett verktyg i sin verktygslåda. 

Simon Eriksson: Jag får börja med att hälsa dig välkommen tillbaka!

– Ja tack så mycket!

Hur är känslorna när du nu kommer tillbaka till Mariestad?

– Väldigt bra, det ska bli superkul att få komma tillbaka!

Vad har du för minnen av din tid i klubben?

– Bara positiva minnen, det var tre bra säsonger. Första året var när det stängdes ner för Corona, andra spelade vi kvalserien och i tredje åkte vi ut mot Halmstad, så det finns många fina minnen.

Kommer vi känna igen dig?

– Det tror jag nog, jag har inte förändrats så mycket, utan jag är samma spelare.

Så vi kan förvänta oss hög fart, tuffa tacklingar och mycket attityd?

– Det hoppas jag verkligen, annars blir jag besviken på mig själv.

Hur har din tid varit i Nybro?

– Jättebra verkligen, vi gick upp under fjolåret, så det var en väldigt rolig säsong. Det var en tuffare säsong nu med speltid, och då finns ingen anledning att vara kvar utan då ville jag hellere komma tillbaka till Mariestad.

Hur har det sett ut med istid för din del?

– Jag har varit 13:e forward i princip alla matcher och nu har de värvat in en till och vi har 15 forwards och det ryktas vara med på g in, så det blir en ohållbar situation.

Var Mariestad det givna alternativet?

– Ja det var mitt förstaval i ettan, sedan ska man hitta en lösning med och det gjorde vi med, så det är skitbra.

Har du utvecklats något sedan du var här?

– Ja det hoppas man ju med tanke på så mycket man tränat, men jag är samma spelare ändå, även om det är svårt att peka på något specifikt, men jag hoppas att jag är lite bättre.

Du hade annars en riktigt bra förstasäsong, även för egen del, eller hur?

– Ja det kändes bra, vi hade ett bra lag med många skickliga spelare och då speglar det sig på ens individuella statistik med, så jag var nöjd med min fjolårssäsong.

Har du följt Mariestad under tiden i Nybro?

– Det är klart jag har! Jag kollar alla resultat och har sett ett par matcher denna säsong i alla fall, så det är klart man har.

Hur tycker du att det sett ut?

– Det är ett väldigt spännande lag, ett offensivt lag med många skickliga spelare framåt och de spelar en rolig hockey, så det känns väldigt spännande att komma dit och det känns som att vi kan vara med och bråka på riktigt i år.

Visst har det saknats dina verktyg i laget?

– Det finns ändå många fysiska spelare som Lukas (Larsson), CJ (Carl-Johan Gustavsson) och (Anton) Blomberg, så jag vet inte om det saknats, men jag hoppas bidra med det ännu mer.

Vilka ser du mest fram emot att möta?

– Det ska bli roligt att träffa hela laget, men (Jesper) Lindén, Aron (Tobias Aronsson) och (Johan) Frick och grabbarna ska bli kul att tjata med, och tjöta lite med ”Bacon” (Pontus Olsson, materialare) med, reta honom lite.

Vad har du för förväntningar på din återkomst?

– Bara att det ska bli roligt att få spela. Man märker hur mycket man uppskattar att få spela när man inte får göra det. Vad gäller laget så ska vi kunna vara med och utmana länge, det är både min och föreningens ambitioner och det tycker jag vi har laget för.

När är du spelklar?

– Jag tar bilen upp till Mjölby imorgon, så jag är med redan imorgon!

Bois sportchef Carl Johansson om värvningen:
”I Simon får vi en stor och stark forward som samlat på sig erfarenhet från både kvalserie och avancemang. Simon besitter även många andra kvaliteter i spelet som kommer vara viktiga för oss. Jag är övertygad om att Simon har utvecklats och kommer tillbaka som en bättre spelare än när han lämnade 2022. Jag vill också rikta ett STORT tack till partners, privatpersoner och supporterklubben Oxarna som möjliggjort denna värvning!””

Av Krister Holm

Foto: Anna Engström