UA-144052708-1
Sun 17 Jan Slut
Hockeylag PIT 3
Hockeylag FOR 2
Sun 17 Jan Slut
Hockeylag ÖST 4
Hockeylag ENK 3
Sun 17 Jan Slut
Hockeylag HHC 7
Hockeylag HANV 2
Wed 20 Jan 19:00
Hockeylag THO -
Hockeylag KAL -
Wed 20 Jan 19:00
Hockeylag BOR -
Hockeylag ÖST -
Wed 20 Jan 19:00
Hockeylag FOR -
Hockeylag HHC -

Dags för seriepremiär!

Fem träningsmatcher har avverkats med tre vinster och två förluster som resultat. Nu är det äntligen dags för tävlingsmatcher igen, något som ÖIK inte spelat sedan den 16 mars då man snöpligt åkte ut mot Hudiksvall i Playoff 3 till Allsvenskt kval. Nu står motståndarna Teg på andra sidan isen där också den notoriske målskytten Sebastian Manberg spelar. Han var för övrigt den som satte den avgörande 3-2 pucken för Hudiksvall i den sista matchen under fjolårssäsongen och har nog således goda minnen från Östersund Arena.

Motståndarna Teg gör lite av en nysatsning i år och har fått in flertalet intressanta spelare i truppen som säkerligen kommer att höja laget ytterligare en nivå. Bland nyförvärven märks så klart ovan nämnde Manberg, men även de kanadensiske nyförvärven Josh Villaflor och Marc-Anthony Simonetta (som för övrigt har ett förflutet i samma kanadensiska liga som tidigare ÖIK-spelaren Hudson Michaelis).

Målvaktssidan hos gästerna består i år av kompetente Arvid Stenmark som har flera fina säsonger bakom sig i ligan, bakom sig har han Joakim Andersson som efter ett uppehåll den gångna säsongen nu har gjort comeback.

Andra spelare att se upp för i motståndargänget är Anton Tano och Elias Edström som producerar bra med poäng år efter år och håller hög nivå i Hockeyettan.

Hemmalaget Östersund kommer från två bra och täta matcher där man slagit både Hudiksvall och Borlänge trots avsaknaden av många ordinarie spelare. Till dagens hemmapremiär är några spelare åter i spel men fortsatt saknas några viktiga pjäser på grund av skador och sjukdomar. Till matchen idag får även J20-backen Hampus Lindström debutera i a-lagströjan. Vidare kan vi meddela att Jesper Schiölers tryout kontrakt förlängs ytterligare en tid framöver men han missar däremot hemmpremiären idag på grund av sjukdom.

Hemsidan fick några ord med tränaren Markus Molin som ser framemot dagens hemmapremiär

– Självklart blir det otroligt roligt med seriestart och dessutom på hemmaplan. Teg är ett vasst lag, vilket dom också visat under försäsongen och det kommer krävas en hundraprocentig prestation för att vinna matchen. Vi hoppas bygga vidare på de senaste matchernas prestationer där vi också vunnit men vi vill även bjuda publiken på en bra match!

 

Coach Molin har taktiken klar!

ÖIK kommer till spel med följande lag idag:

Målvakter:

#35 Carl Hjälm

#1 Robin Christoffersson

Backar:

#77 Niklas Nilsson

#48 Karl Markström

#51 Petter Runesson

#5 August Hansson

#91 Adam Danielsson

# Hampus Lindström

Forwards:

#23 Pontus Wernerson-Libäck

#27 Linus Wernerson-Libäck

#79 Marcus Fornell

#19 Daniel Magnusson

#10 Tony Söderman

#20 Anton Grenholm

#21 Simon Lövgren

#14 Axel Olsson

#66 Marwin Ingmarsson

#88 Ludvig Tallqvist

#11 Emil Pettersson

#22 Jonathan Queckfeldt

#91 Sammy Andersson

#54 Filip Danielsson

Spelar som vilar: Jesper Schiöler, Elias Bjuhr, Erik Näslund, Ludvig Carlsson

Nedsläpp 16.00 i Östersund Arena

Matchen kan ni streama här

 

Tillsammans är vi ÖIK