UA-144052708-1

Inför SK Lejon hemma

Under lördagen kommer SK Lejon på besök i Östersund Arena. Gästerna härstammar från Skellefteå och spelar sina hemmamatcher i Skellefteåkraft Arena och räknas väl kanske naturligt inte som det största laget i guldstaden. Senaste matchen slog man Teg på bortaplan efter straffar och kommer med stärkt självförtroende från det.

När man se till Lejons trupp så har man den näst yngsta snittåldern (21,66) där bara Örnsköldsviks lag är yngre. Laget tränas av Tobias Karlsson som gör sin femte säsong som huvudansvarig för västerbottningarna.

Nya spelare hos SK Lejon denna säsong är bland annat rutinerade målvakten David Lindgren med flertalet säsonger bakom sig i ettan där han de senaste två säsongerna representerat Vännäs. Defensiven har stärkts upp av hemvändaren Olof Lundberg som de senaste sju säsongerna varit en viktig kugge i Piteå men nu alltså vänt åter hem till moderklubben. I offensiven har man fått in Edwin Enstrand från Vännäs där han mäktade med 15 poäng den senaste säsongen, tidigare har Enstrand bland annat två matcher i SHL med Skellefteå AIK på meritlistan.

Hemmalaget Östersund kommer till spel med gott självförtroende efter en viktig seger på bortaplan mot Piteå. På frånvarolistan hittar vi fortfarande Elias Bjuhr. Elias har dock börjat träna lätt på is och räknas vara åter i spel inom ett par veckor. Sammy Andersson, Jonathan Queckfeldt och Adam Danielsson är inte heller med i truppen då dom idag spelar träningsmatch med J20 mot AIK Härnösand. Glädjande är att Erik Näslund åter är tillbaka i spel efter skadan han ådrog sig i träningsmatchen mot Hudiksvall för ett par veckor sedan och Alfons Malmström gör debut på hemmaplan.

Hemsidan fick några ord inför matchen med tränaren Kjell-Åke Andersson.

– Jag tycker vi senast mot Piteå kommer upp i en mycket bra nivå under dom två första perioderna. Piteå kommer tillbaka starkt i tredje där dom är väldigt desperata och får tidig utdelning i perioden. Efter ett första stresspåslag så tycker jag vi dock kontrollerar delar av den perioden och vinner rättvist. 

– När man ser till dagens möte så är Lejon ett bra lag med vassa spelvändningar. För oss är det enormt viktigt att vi kommer upp i maxprestation för att vi ska kunna vinna i eftermiddag.

 

Erik Näslund är tillbaka i spel

 

ÖIK:s mönstrar följande lag mot SK Lejon

Målvakter:

Carl Hjälm, Robin Christoffersson

Backar: 

Erik Näslund, Alfons Malmström, Karl Markström, Niklas Nilsson, Petter Runesson, August Hansson, Ludvig Carlsson

Forwards:

Pontus Wernerson-Libäck, Linus Wernerson-Libäck, Jesper Schiöler, Daniel Magnusson, Marwin Ingmarsson, Ludvig Tallqvist, Anton Grenholm, Axel Olsson, Marcus Fornell, Emil Pettersson, Tony Söderman, Filip Danielsson, Simon Lövgren

 

Nedsläpp 16.00

Matchen sänds via ÖIK staylive

 

TILLSAMMANS ÄR VI ÖIK