UA-144052708-1

Inför Kiruna AIF hemma

Under lördagen är det återigen dags för hemmamatch när klassiska Kiruna AIF besöker Östersund Arena. Gästerna som har fostrat stjärnor som Börje och Stig Salming, Eilert “Garvis” Määttä, Lennart “Klimpen” Häggroth, Tord Lundström och många fler kommer med två raka segrar i bagaget, varav den senaste mot stadsrivalen Kiruna IF och har således ett stärkt självförtroende inför dagens möte med ÖIK.

Kiruna AIF har till denna säsong stora delar av truppen intakt från fjolåret där hemmalaget får se upp med poängmakarna Jacob Hansson-Geidon och Viktor Mikko. Nya i truppen är Kanadensarna Cheyne Matheson och Kyle Brothers som har anslutit från den exotiska Belgiska ligan där man producerat rikligt med poäng. Backarna Jere Marjamäki och Mikko Kumlin har hämtats in från finska Suomi-Sarja (tredjeligan i finland). Ytterligare tillskott värda att nämna är powerforwarden Alexander Selin (ny från Piteå) som inlett säsongen starkt med 4 mål på 3 matcher.

Hemmalaget ÖIK har inte matchat sedan i söndags då man besegrade SK Lejon på hemmaplan med hela 6-2. I den segermatchen stod Linus Wernerson-Libäck för ett hattrick och nyförvärvet från Hudiksvall, Simon Lövgren stod för två fina mål.

Kollar man på toppen av den interna poängligan efter ÖIK:s tre första matcher så hittar vi följande ordning:

  1. August Hansson 1 mål och 4 assist
  2. Linus Wernerson-Libäck 3 mål
  3. Marwin Ingmarsson 2 mål 1 assist

Östersund kommer till spel i dagens möte utan nyförvärvet Alfons Malmström som har en lättare skada och väntas åter i träning i början av nästa vecka. Elias Bjuhr är fortsatt skadad men är i lättare träning på is och hans comeback dröjer några veckor. Sammy Andersson, Filip Danielsson och Adam Danielsson spelar med J20 i deras seriepremiär mot Sundsvall och är därmed inte heller med i truppen till matchen mot Kiruna AIF.

Tränaren Markus Molin om dagens match mot Kiruna AIF:

– Det har varit en bra vecka med mycket träning. Vi har passat på att träna hårt i början av veckan och sedan fokuserat mer på att träna detaljer i våran spelidé samt special teams. Vi ser framemot att återigen spela match och det gäller som sagt att vara fullt fokuserad från start. AIF har många offensivt skickliga spelare vilket också deras effektivitet vittnar om. Som vanligt behöver vi och fokuserar på att komma upp i en maxprestation för att kunna ta tre poäng.

Tabellen Hockeyettan Norra

ÖIK ställer upp med följande lag till matchen mot Kiruna AIF

Målvakter:

Carl Hjälm – Robin Christoffersson

Backar:

Erik Näslund, August Hansson, Ludvig Carlsson, Karl Markström, Niklas Nilsson, Petter Runesson.

Forwards:

Marcus Fornell, Daniel Magnusson, Anton Grenholm, Simon Lövgren, Pontus Wernerson Libäck, Linus Wernerson Libäck, Emil Pettersson, Axel Olsson, Marwin Ingmarsson, Jonathan Queckfeldt, Tony Söderman, Jesper Schiöler, Ludvig Tallqvist.

Nedsläpp kl 16.00 i Östersund Arena

Kan du inte se matchen på plats så kan ni streama den via denna länk

 

TILLSAMMANS ÄR VI ÖIK