UA-144052708-1
fre 13 mar Slut
Hockeylag MAR 1
Hockeylag TRA 0
lör 14 mar 16:00
Hockeylag MAR -
Hockeylag TRA -

Inför Vännäs borta

Under fredagen sätter sig laget för en resa på 35 mil enkel väg för att ta sig an västerbottningarna Vännäs. Ett Vännäs som inlett säsongen med en vinst och fyra förluster så här långt.

Till den här säsongen har Vännäs förstärkt laget med bland annat kompetente målvakten Henrik Edström från Borlänge, amerikanske forwarden TJ Sneath som senast spelat collegehockey och Alexander Sunnefors med tidigare erfarenhet från Hockeyallsvenskan med Södertälje. Även Emil Norberg är ett nyförvärv värt att nämna som under förra säsongen spelade 28 matcher för Björklöven i Hockeyallsvenskan.

Östersunds IK kommer med starkt självförtroende efter en stark seger senast mot Kiruna AIF där man lyckades vända 0-1 underläge i sista perioden till en stabil 3-1 vinst efter mål av Ludvig Tallqvist, Jesper Schiöler och Marwin Ingmarsson.

Till dagens match får ÖIK fortsatt klara sig utan Elias Bjuhr som nästintill tränar för fullt och Alfons Malmström som även han har småskavanker men med största sannolikhet tillbaka i spel kommande vecka.

David Westlund kliver in i laget på lån och är tillgänglig direkt för spel.

Poängligatoppen ÖIK

  1. August Hansson 1 mål 4 assist
  2. Marwin Ingmarsson 3 mål 1 assist
  3. Linus Wernerson Libäck 3 mål 1 assist

Poängligatoppen Vännäs

  1. TJ Sneath 3 mål 2 assist
  2. Filip Bergsdorf 2 mål 1 assist
  3.  Alexander Sunnefors 2 mål 1 assist

– Fokuset under veckans träningar har legat på mycket kampmoment och ju närmare match vi kommit så har vi gått in på mer speltekniska detaljer. När det gäller motståndet Vännäs så vet vi historiskt sett att vi haft det tufft mot dom, det är ett tekniskt lagt med vassa spelvändningar vi möter så det gäller att vi ser upp från start, säger tränaren Markus Molin.

David Westlund är tillgänglig för spel redan i kvällens möte med Vännäs.

ÖIK formerar laget som följande:

Målvakter:

Carl Hjälm – Robin Christoffersson

Backar:

David Westlund, Ludvig Carlsson, Petter Runesson, Karl Markström, August Hansson, Niklas Nilsson, Erik Näslund

Forwards:

Jesper Schiöler, Pontus Wernerson Libäck, Linus Wernerson Libäck, Tony Söderman, Emil Pettersson, Jonathan Queckfeldt, Simon Lövgren, Daniel Magnusson, Anton Grenholm, Marcus Fornell, Axel Olsson, Ludvig Tallqvist, Marwin Ingmarsson

Här hittar ni länk till webbsändningen

 

TILLSAMMANS ÄR VI ÖIK