UA-144052708-1

Inför Örnsköldsvik hemma

Dagen till ära gästas Östersund Arena av Örnsköldsvik Hockey. “Övik” som mer är känt för sitt hockeylag Modo besitter utöver det också ett ytterst kompetent lag även i Hockeyettan. Motståndarna har inlett serien med 8 poäng på 6 matcher och placerar sig på en hedersam femteplats i serien som även innebär den sista Allettanplatsen.

Ser man till nyförvärven i laget så innehåller truppen inte mindre än 16 nya spelare till denna säsong. Där man bland annat värvat finske forwarden Eemeli Skantz (5 poäng hittills) och Slovakiske forwarden Martin Krasnican (7 poäng). Ett annat nyförvärv är målvakten Dennis Westergård, ifjol i amerikanska Kenai River Brown Bears och han kompletteras av fjolårets succémålvakt Oliver Dackell som numera är på lån från stadskollegan Modo. Till kvällens möte har Örnsköldsvik även lånat in poängstarke forwarden Linus Skager som till vardags håller till i Modo Hockeys J20-lag.

Poängtoppen Örnsköldsvik Hockey:

1. Simon Engström 4 mål 3 assist

2. Martin Krasnican 2 mål 5 assist

3. Eemeli Skantz 5 assist

Hemmalaget Östersund spelade så sent som i fredags sin senaste match när man var och hämtade hem tre poäng i Vännäs, vilket innebär att man hittills har fyra vinster och en förlust på övertid. Totalt 13 inspelade poäng och en tredjeplacering i serien dock med två matcher mindre spelade än serieledaren Teg på 15 poäng, så en vinst ikväll kan innebära serieledning för hemmalaget.

Åter i laguppställningen ikväll är nyförvärvet Alfons Malmström som stått över de senaste matcherna på grund av en lättare skada. Elias Bjuhr saknas fortsatt i laguppställningen men förhoppningen är att han är åter i truppen inom en snar framtid. Vilar gör även Karl Markström, Jonathan Queckfeldt, Sammy Andersson och Adam Danielsson.

Poängtoppen Östersunds IK:

1. August Hansson 1 mål 5 assist

2. Marwin Ingmarsson 4 mål 1 assist

3. Linus Wernerson Libäck 3 mål 1 assist

 

 

ÖIK-produkten August Hansson toppar interna poängligan.

Hemmalagets tränare om kvällens match:

– Vi vill studsa tillbaka i prestation efter den senaste matchen mot Vännäs. Den matchen vann vi utan att göra en bra prestation, det är såklart en styrka att även vinna trots att spelet inte är på topp men vi vill verkligen höja oss ikväll. Örnsköldsvik är i sina bästa stunder ett väldigt bra lag men har haft några dippar. De har ett väldigt effektivt powerplay så det blir viktigt för oss att fortsätta ta få utvisningar men självklart spela väldigt aggressivt, säger Markus Molin

– Det ska bli skoj att få spela för hemmapubliken igen! Motståndarna står för en kreativ ishockey och jag tror publiken få se en fartfylld match mot Övik, fyller Kjell-Åke Andersson i. 

Östersund ställer upp med följande lag till kvällens match:

Målvakter:

Carl Hjälm – Robin Christoffersson

Backar:

August Hansson, David Westlund, Niklas Nilsson, Alfons Malmström, Erik Näslund, Ludvig Carlsson, Petter Runesson

Forwards:

Simon Lövgren, Marcus Fornell, Tony Söderman, Marwin Ingmarsson, Axel Olsson, Ludvig Tallqvist, Emil Pettersson, Daniel Magnusson, Anton Grenholm, Linus Wernerson Libäck, Pontus Wernerson Libäck, Jesper Schiöler, Filip Danielsson

Matchen kan ni streama via länken här

Nedsläpp 19.00

 

TILLSAMMANS ÄR VI ÖIK