UA-144052708-1

Östersund inför Boden borta.

Under söndagen är det dags för toppmöte när seriefavoriten Boden står för motståndet på bortaplan. Ett Boden som blandat och gett under inledningen där det bland annat blivit förluster mot Teg och Kiruna IF.

Boden är till synes ett lag med en hel del nya spelare till denna säsong, där nyförvärven som sticker ut mest är Henri Tamminen med meriter från finska SM-Liiga, Sebastian Kauppila som tidigare har flertalet säsonger i finska andraligan samt även en del juniorlandskamper i bagaget. Även Per Savlilahti-Nagander är ett nytillskott värt att nämna. Vad sägs om 339 matcher i finska högstaligan och på det även 231 matcher i SHL? Forwarden Kevin Loppatto hämtades in till denna säsong från Vännäs där han under föregående säsong gjorde stor succè med hela 16 mål där han också fick chansen att pröva på spel i Hockeyallsvenskan med Björklöven.

I Bodens bås hittar vi även en gammal ÖIK-bekanting där Lars Molin numera är den som coachar norrbottningarna från militärstaden.

Poängtoppen Bodens HF

  1. Max Pålholm 1 mål 11 assist
  2. Kevin Loppatto 4 mål 5 assist
  3. Sebastian Huczkowski 6 mål 2 assist

ÖIK kommer från ett speluppehåll på 1½ vecka där senaste matchen mot Örnsköldsvik slutade med storseger 5-1 och man är nu inne i en svit med fem raka segrar och parkerar på fjärdeplats i en något haltande tabell. Efter en ledig helg så fick truppen återigen köra igång träningen under måndagen där man även gästades av Tre Kronors assisterande förbundskapten Markus Åkerblom som gick igenom en del offensiva detaljer i spelet.

Till söndagens möte saknas fortfarande Elias Bjuhr men även Daniel Magnusson. Utöver det så kommer man med full trupp till toppmötet mot Boden.

Poängtoppen ÖIK

  1. Linus Wernerson-Libäck 4 mål 3 assist
  2. August Hansson 1 mål 6 assist
  3. Marwin Ingmarsson 4 mål 2 assist

Tränare Markus Molin om söndagens match:

– Kul med match igen eftersom det var ett tag sedan. Självklart räknar vi med att det blir en tuff match som det alltid blir mot Boden. Det är ett skickligt lag som ändå spelar tufft och aggressiv hockey. Vi får se upp med några av deras spetsspelare som håller absolut toppnivå i denna serie.

 

Marwin Ingmarsson har hittat målet fyra gånger hittills!

ÖIK:s ställer upp med följande lag:

Målvakter:

Carl Hjälm – Robin Christoffersson

Backar:

Ludvig Carlsson, David Westlund, Petter Runesson, Alfons Malmström, August Hansson, Niklas Nilsson, Erik Näslund

Forwards:

Jonathan Queckfeldt, Filip Danielsson, Emil Pettersson, Axel Olsson, Tony Söderman, Anton Grenholm, Linus Wernerson-Libäck, Pontus Wernerson-Libäck, Marcus Fornell, Marwin Ingmarsson, Ludvig Tallqvist, Jesper Schiöler, Simon Lövgren

Nedsläpp 16.00 i Björknäshallen

Matchen kan ni streama via denna länk

TILLSAMMANS ÄR VI ÖIK