UA-144052708-1

Möt nyförvärven – Alfons Malmström

Föregående säsong tillbringade juniorlandslagsmeriterade backen Alfons Malmström i Boden, där han var en av dom viktigaste kuggarna i defensiven, det gjorde att han belönades med ett tryoutkontrakt i allsvenska AIK. Väl där så blev det inget permanent kontrakt och Alfons tog sedan flyttlasset till vackra Jämtland och Östersund där han också har en del av släkten. I intervjun nedan får ni lära känna Alfons lite närmare.

Namn: Alfons Malmström

Smeknamn: Affe

Tröjnummer: 24

Moderklubb: Övertorneå HF

Ålder: 21

Längd: 189 cm

Vikt: 91 kg

För dom som inte vet, vem är Alfons Malmström?

– Jag är en introvert och lugn grabb från världsmetropolen Övertorneå, gillar och pyssla och ”grejja” med allt egentligen. När jag inte spelar hockey så arbetar jag på en skola i Östersund som vaktmästare.

Har du någon dold talang som du kan dela med dig av?

– Tror inte jag besitter på så mycket talang egentligen! Men jag har ett bra lokalsinne och tror jag kan hitta till dom flesta ishallarna i Sverige, om det nu är en talang.

Varför valde du ÖIK?

– ÖIK är en proffsig klubb rakt igenom, förutsättningar att bli en bättre ishockeyspelare här är väldigt stora, en väldigt bra miljö att vara i.

Vad har du för förväntningar på dig själv och laget kommande säsong?

– Förväntningar på mig själv är att fortsätta att utvecklas och bli bättre och bättre, och sen hjälpa laget så mycket som möjligt. Jag har stora förväntningar på laget, de viktiga är att vi tror på oss själva och fortsätter göra de vi är riktigt bra på så vet jag att denna säsong kan bli riktigt bra. 

Vad kan publiken förvänta sig av årets upplaga av Östersunds IK?

– Publiken kan förvänta sig en snabb ishockey med ett snabbt pucktempo, och framförallt ett hårt jobb över hela banan.

Nu är vi några matcher in på säsongen, men vem tror du kommer att vara årets utroptecken i ÖIK när vi summerar säsongen?

– Våra målvakter Robin och Calle har gjort de riktigt bra, dom jobbar och sliter hårt varje dag, de ser lovande ut måste jag säga!

Och sist men inte minst, om du fick vara en annan person i laget för en dag vem skulle du då vilja vara och varför?

– Skulle vilja vandra i Pontus eller Linus (Wernerson-Libäck) skor för en dag, mäktigt att ha en tvilling bror och framförallt att få spela med sin brorsa!

Hemsidan tackar Alfons för intervjun och önskar stort lycka till med resten av säsongen!

Nästa hemmamatch spelas lördag 2/11 kl 16.00 mot Boden.

Tillsammans är vi ÖIK