UA-144052708-1

Inför SK Lejon borta

Under onsdagen reser ÖIK till Skellefteå för säsongens andra möte med nuvarande tabelljumbon SK Lejon. Motståndarna har likt ÖIK inte spelat match på tio dagar och kommer senast från hemmaförlust mot Kiruna IF med 2-6.

Tittar man på tabellen så hittar man SK Lejon på sista plats i tabellen med 3 poäng inspelade efter 8 matcher. Lejon innehåller ett flertal spelare med offensiv kompetens i laget och ÖIK får se upp med bland annat duktiga backen Olof Lundberg med flertalet produktiva säsonger bakom sig i Piteå. Även unge Björn Gabrielsson som med sina fem poäng på åtta matcher är en spelare att hålla ögonen på.

I målet har laget David Lindgren som är inne på sin nionde säsong i Hockeyettan och är således en rutinerad och stabil sista utpost att luta sig mot.

Poängtoppen SK Lejon

  1. Olof Lundberg 8 GP 4 mål 1 ass
  2. Björn Gabrielsson 8 GP 2 mål 3 ass
  3. Gabriel Olsson 8 GP 2 mål 2 ass

ÖIK spelade sin senaste match mot Boden där norrbottningarna drog längsta strået och gick segrandes från kampen med 2-1 efter ett sent avgörande från Christian Pettersson. Till den matchen saknades flertalet spelare som nu är tillbaka i truppen. Bland annat så gör publikfavoriten Elias Bjuhr comeback efter drygt två månaders frånvaro. Även Daniel Magnusson är åter i spel efter en mindre underkroppskada. Däremot så saknas Linus Wernerson-Libäck som är sjuk till dagens match. Jonathan Queckfeldt, Filip Danielsson, Adam Danielsson och Sammy Andersson spelar denna vecka med Brunflo tack vare att dom är dubbelregistrerade och behov av matchträning.

Poängtoppen ÖIK

  1. Marwin Ingmarsson 7 GP 4 mål 3 ass
  2. Linus Wernerson-Libäck 7 GP 4 mål 3 ass
  3. August Hansson 7 GP 1 mål 6 ass

Tränaren Kjell-Åke Andersson om dagens match:

Under det speluppehåll vi haft så har vi haft fokus under träningarna på att behålla det stabila försvarsspel som vi hittills haft men även tränat på att bli något spetsigare framåt och med mer tryck på motståndarkassen. Vi möter ett lag idag som vi vet spelar aggressivt och är skridskostarka så det blir extra viktigt att vi kommer ut starkt och visar att vi ska ta kommandot!

 

Kjellas mannar reser norrut för en tuff bortabatalj

 

ÖIK:s ställer upp med följande lag till matchen:

Målvakter:

Carl Hjälm – Robin Christoffersson

Backar:

Karl Markström, August Hansson, Ludvig Carlsson, Petter Runesson, David Westlund, Erik Näslund, Alfons Malmström, Niklas Nilsson

Forwards:

Jesper Schiöler, Emil Pettersson, Axel Olsson, Elias Bjuhr, Daniel Magnusson, Pontus Wernerson-Libäck, Simon Lövgren, Tony Söderman, Anton Grenholm, Marcus Fornell, Marwin Ingmarsson, Ludvig Tallqvist

Nedsläpp 19.00 i Skellefteåkraft Arena

Matchen kan ni se live via denna länk

 

TILLSAMMANS ÄR VI ÖIK