UA-144052708-1

Möt nyförvärven – Jesper Schiöler

Efter ett sent beslut för studier på Mittuniversitetet så hörde han även av sig och ville fortsätta sin hockeykarriär i ÖIK. Efter några veckor av provspel blev han belönad med ett permanent kontrakt där han hittills under sina 7 matcher noterats för 4 poäng. Det läckra solomålet mot Kiruna AIF är kanske det som etsat sig kvar i minnet hos många ÖIK-supportrar. I intervjun nedan får ni bli mer bekanta med snidaren Jesper Schiöler som denna säsong anslutit från Vallentuna.

Namn: Jesper Schiöler

Smeknamn: Jeppe, Pierra, Tanguy

Moderklubb: Nacka

Ålder: 22

Längd: 181 cm

Vikt: 82 stabila kilon

För dom som inte vet, vem är Jesper Schiöler?

– En glad kille ifrån Stockholm som gillar att spendera tid med vänner och familj. Utanför hockeyn så studerar jag på Mittuniversitetet där jag läser Risk och krishantering.

Har du någon dold talang som du kan dela med dig av?

– Nja, tyvärr inget jag kan komma på direkt.

Varför valde du ÖIK?

– Jag började studera här på universitetet och ville fortsätta spela hockey så jag hörde av mig till Östersund och fick börja träna och spela med dem till slut renderade det i ett permanent kontrakt.

Vad har du för förväntningar på dig själv och laget kommande säsong?

– Jag tror att vi kan bli ett farligt lag i år och att vi kan gå väldigt långt om vi fortsätter på det här spåret!

Vad kan publiken förvänta sig av årets upplaga av Östersunds IK?

– Publiken kan räkna med ett hårt arbetande lag som kommer kriga för att nå våra mål.

Nu är vi några matcher in på säsongen, men vem tror du kommer att vara årets utroptecken i ÖIK när vi summerar säsongen?

– Jag tror att årets utropstecken kommer att vara Marre (Marwin Ingmarsson), han ser stark ut på isen och har startat säsongen riktigt bra.

Och sist men inte minst, om du fick vara en annan person i laget för en dag vem skulle du då vilja vara och varför?

Om jag skulle få vara en i laget för en dag skulle jag välja Carl Hjälm, en glad kille som räddar lite puckar då och då. Han är ju något av en legend inom spelvärlden och hade varit en stor ära att gå i hans skor för en dag!