UA-144052708-1

Inför Vännäs hemma

Under onsdagskvällen är det dags för returmöte mot fjolårets succélag Vännäs. Gästerna från Västerbotten har den här säsongen börjat något trevande och placerar sig för närvarande på en niondeplats i serien med endast SK Lejon bakom sig. Laget innehåller dock kvalitet för att i slutändan placera sig högre upp. I målet har gästerna bland annat Henrik Edström som under flera säsonger storspelat för bland annat Kiruna IF och Borlänge och är en yttterst kompetent målvakt i Hockeyettan. Backsidan sticker ut med nyförvärvet Jesper Wikström, nyligen inlånade Elias Lustig från Skellefteå AIK J20-lag och rutinerade räven Johan Örnberg som även bär kaptensbindeln i laget.

Framåt får man hålla ett höga på amerikanske forwarden TJ Sneath, talangfulle Oscar Tellström(född 02) och powerforwarden Kevin Weiskog som var med och spelade upp Västerås till Hockeyallsvenskan säsongen 17-18. Alldeles färsk i truppen är också forwarden Noah Corson som för drygt två veckor sedan anslöt till Vännäs. Han är för övrigt son till NHL-legendaren Shayne Corson, inte nog med det så är tuffingen Darcy Tucker även morbror till Noah.

Poängligatoppen Vännäs:

  1. TJ Sneath 8 GP 4 mål 4 assist
  2. Oscar Tellström 7 GP 2 mål 4 assist
  3. Filip Bergsdorf 8 GP 2 mål 2 assist

Hemmalaget Östersund kommer från en vecka med två matcher utan insläppta mål. Man placerar sig för tillfället på fjärde plats i tabellen, två poäng efter ledande Teg men där serieledarna har spelat tre matcher fler än ÖIK.

Ser man till statistiken över antal insläppta mål per match så är ÖIK faktiskt det lag som är bäst i Sverige (SHL, Hockeyallsvenskan & Hockeyettan) där man just nu har 1.22 mål insläppta i snitt under hittills 9 spelade matcher.

Truppen till dagens match är nästintill full då det endast är avstängda David Westlund som saknas. Domen för antal matcher som han blir avstängd kommer under torsdagen. Marcus Fornell är tillbaka i laget efter att han missat senaste matchen mot Boden på grund av förkylning. Även backen Karl Markström kommer in och ersätter David Westlund.

Poängligatoppen ÖIK:

  1. Marwin Ingmarsson 9 GP 5 mål 3 assist
  2. Linus Wernerson Libäck 8 GP 4 mål 4 assist
  3. Anton Grenholm 9 GP 3 mål 4 assist

Tränaren Kjell-Åke Andersson om dagens match mot Vännäs:

– Vi möter ett lag som blir bättre och bättre för varje match. Dom har bytt ut en del spelare i truppen och sådant tar alltid tid att få ihop. Vi själva kommer att behöva göra en bra prestation för att kunna vinna ikväll. Senast veckan är vi väldigt nöjda med, inte bara för att vi vinner mot Lejon med 8-0 och mot Boden med 3-0 utan framförallt över spelarnas prestation i veckans fyra träningar och dom två matcherna. Resultat är en sak men bra prestationer i både träning och match är det som kommer avgöra hur lång resan blir.

Östersund ställer upp med följande lag till matchen mot Vännäs

Målvakter:

Robin Christoffersson – Carl Hjälm

Backar:

Karl Markström, August Hansson, Ludvig Carlsson, Petter Runesson, Niklas Nilsson, Alfons Malmström, Erik Näslund

Forwards:

Marwin Ingmarsson, Linus Wernersson Libäck, Marcus Fornell, Pontus Wernerson Libäck, Daniel Magnusson, Anton Grenholm, Tony Söderman, Simon Lövgren, Ludvig Tallqvist, Emil Pettersson, Axel Olsson, Jesper Schiöler, Elias Bjuhr

Nedsläpp 19.00 i Östersund Arena

Matchen kan ni streama här

 

TILLSAMMANS ÄR VI ÖIK