UA-144052708-1

Östersunds IK – Inför Piteå hemma

Med julskinkan kvar i strupen så återsamlades ÖIK:s representationslag under torsdagen för att förbereda sig på bästa sätt inför premiären av Allettan Norra där serietvåan Piteå står för motståndet hemma i Östersund Arena under lördagskvällen.

Gästerna stod för en fin grundserie och har som vanligt varit starka trots flertalet tunga spelartapp inför den här säsongen. Kvar i laget är dock viktiga kuggarna Joakim Högberg och Magnus Isaksson som alltid producerar för sitt Piteå. Duon har tillsammans den här säsongen stått för 47 poäng. Bortalaget står inte och faller helt med dessa herrar utan det finns andra kvalitativa spelare att se upp för. Bland annat den vassa målgöraren Petter Mäkitalo som alltid är giftig. Håll även ögonen på backarna Oskar Matushkin och Viktor Nilsson som är kuggarna i defensiven!

Poängtoppen Piteå:

  1. Magnus Isaksson 18 GP 12 mål 20 assist
  2. Petter Mäkitalo 18 GP 8 mål 12 assist
  3. Erik Wikgren 18 GP 7 mål 11 assist

Inbördes möten mellan ÖIK och Piteå denna säsong:

2019-09-18 Piteå – Östersund 2-3 (LF Arena)

2019-12-07 Östersund – Piteå 2-3 (Östersund Arena)

Hemmalaget Östersund vann som tidigare nämnt grundserien (en poäng före Piteå) men det spelar till dagens match ingen roll, nu är det ny serie och nya förutsättningar som gäller. Till Allettan har laget förstärkts med Erik Rainersson som denna säsong noterats för 23 matcher i Björklöven och även kanadensaren Justin MacDonald som inte spelat under denna säsong men var en flitig poänggörare föregående säsong i den högt rankade ECHL i USA. Erik var med och tränade med laget redan innan julledigheten och är spelklar till dagens match. Justin däremot får vänta på sin debut då han anslöt till truppen under fredagen och kommer under söndagen att göra sin första träning med sitt nya lag.

Glädjande är att ÖIK får tillbaka flertalet spelare till matchen som haft småskador. Bland annat så är Petter Runesson, Marcus Fornell, Jesper Schiöler och Marwin Ingmarsson tillbaka. Daniel Magnusson är fortsatt borta ett antal veckor till medans August Hansson väntas köra för fullt nästa vecka.

Poängtoppen ÖIK:

  1. Pontus Wernersson Libäck 17 GP 7 mål 8 assist
  2. Linus Wernersson Libäck 16 GP 8 mål 6 assist
  3. Marwin Ingmarsson 17 GP 8 mål 6 assist

Tränaren Kjell-Åke Andersson om kvällens match:

Kvällens motståndare Piteå kom efter oss på en andra plats i grundserien, det blir alltid bra, jämna matcher mot Piteå. Det krävs en väldigt bra prestation för att vinna, precis som det ska vara. Vi ser verkligen fram emot kvällens premiär, det här har vi längtat efter och hoppas ni som har möjlighet kommer och stöttar oss!

Kvällens matchtrupp:

Målvakter: Carl Hjälm – Robin Christoffersson

Backar: David Westlund, Erik Näslund, Niklas Nilsson, Adam Danielsson, Ludvig Carlsson, Alfons Malmström, Petter Runesson

Forwards: Marcus Fornell, Jesper Schiöler, Elias Bjuhr, Ludvig Tallqvist, Erik Rainersson, Emil Pettersson, Linus Wernersson Libäck, Marwin Ingmarsson, Pontus Wernersson Libäck, Tony Söderman, Simon Lövgren, Anton Grenholm, Axel Olsson

Nedsläpp 18.00 i Östersund Arena

Passa på att säkra era favoritplatser i arenan på www.oikbiljett.se

Matchen sänds även via webben

TILLSAMMANS ÄR VI ÖIK